Nieuws

Gepubliceerd op 8 oktober 2015 | door Redactie

0

Bouw Sylsbrege nu officieel

Donderdag was het dan eindelijk zover; de nieuwbouw van de Sylsbrege kreeg zijn oficiële opening.

In het voorjaar zijn er al diverse werkzaamheden ónder de grond verricht, vanaf vandaag gaat het bóven de grond gebeuren. Daarvoor waren afgelopen week al de verkeersnoodzakelijke voorzieningen getroffen en was het tijd voor het officiële startsein. Middels een publicatie op deze internetpagina, waren alle inwoners van Jirnsum uitgenodigd om deze mijlpaal mee te beleven.
Een dertig-tal aanwezigen hadden na het kopje koffie alle aandacht voor de heer Johan Apperloo, projectleider van Antea Groep Nederland, die het welkomstwoord nam. Hierna volgde de heer Van Der Molen, wethouder van de Gemeente Leeuwarden, gedeputeerde Kielstra van de Provincie Fryslân en tot slot de architect.
Opvallend was bij alle vier de sprekers het noemen van de saamhorigheid in het dorp. Daar waar in het verleden verwoede pogingen zijn gedaan om het “plan Sylsbrege” te realiseren, daar is het aan de, in het leven geroepen werkgroep bestaande uit louter Jirnsumers en een enkele provincie werknemer, te danken dat er een goede relatie is ontstaan met de Gemeente Leeuwarden.
Zodoende is er een ontwerp ontstaan vóór en vooral dóór het dorp als onderdeel van het Friese Meren Project.

Nadat ook de heer Jan Smittenberg de heer Van Der Molen er op had gewezen dat er nog een oude gedenksteen in de brug is verwerkt en deze een plek nabij de nieuwe brug verdiend, komt dit deel tot een einde.
Het was tijd voor actie en iedereen liep richting de brug, waar zich al meer belangstellenden hadden verzamelt. In de middag was er al een begin gemaakt met de sloop van de fiets/voetgangersbrug en het was nu aan de heren Van Der Molen en Kielstra om de ketting aan de kraan te bevestigen die deze optilde, als symbolisch startsein voor de bouw van een nieuwe Sylsbrege.
Nadat de ketting weer losgekoppeld was werd alsnog het resterende laatste deel weggehaald en is de fiets/voetgangersbrug geschiedenis.

Het zal een tijdje duren, er zal verkeershinder zijn met stoplichten, omleidingen en werkverkeer, maar als in het voorjaar van 2016 alles weer netjes is, heeft Jirmsum een prachtige brug; verkeersremmend, van deze tijd en ietsje hoger.

Syl

Syl

Syl

Syl
Syl

Syl

Syl

Syl

Syl

 
Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen