VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 29 mei 2004 | door Redactie

0

12de Hoogmaas Toernooi Itteren!

Vrijdag 21 mei stond het weekend Itteren weer voor de deur, VV Irnsum doet al voor de 9e keer mee aan dit voetbal toernooi. Al weken van te voren werd er van alles geregeld om er weer een fantastisch weekend van te maken. Het leek allemaal soepeltjes te verlopen maar niets is minder waar jammer genoeg.
Het is niet best als je anderhalve week voor vertrek richting het zuiden 16 man op papier hebt staan en vrijdag bij vertrek maar 10 man aanwezig zijn! Ja beste mensen jullie lezen het goed 10 man! Een schande, welke klote onzin smoes er ook maar was, zo kun je geen afspraken maken, dit is natuurlijk het laagste van het laagste.
Zo de irritaties zijn gevlogen, laten we het maar hebben over het geweldige weekend.

14:00 uur stond het vertrek gepland voor de eerste groep, want die moesten nog een tent op halen, en tevens in Itteren de tent opzetten, jullie kunnen begrijpen dat Dick ‘hamstring’ Hellinga niet in de eerste groep zat. Na een tussenstop in Havelte, waar de tent vandaan moest komen, reden we door na Itteren. Aangekomen in Itteren stond het “campingveldje’ al aardig vol en kozen we een mooi pittoresk plekje uit en onderleiding van Sergeant Dirk werd de tent opgezet! De tent stond aardig snel, bedjes werden snel opgemaakt en er werd gevlucht naar de feesttent, waar de eerste feestmakers de stemming er al aardig in hadden.
Snel arriveerde de 2de groep en konden we door na Maastricht waar we onze eerste avond en nacht feestelijk zouden doorbrengen, en dat is ook redelijk gelukt volgens mij (?). Na een zeer goede nachtrust stond iedereen om 9 uur weer fit op het veld.
Er waren 8 poules van 5 teams, dus voor de snelle hoofdrekenaar speel je in je poule 4 wedstrijden.
Onze eerste wedstrijd moesten we spelen tegen Eindhoven, altijd lastig zou je zeggen, maar door een goede goal van Fokko Kooi wonnen we de wedstrijd met 1-0. De 2de poule wedstrijd moesten we afleggen in borgharen (het toernooi is verdeeld over 2 complexen) waar we met de bus heen moesten, en dus zo nog wat culturele plekjes van de omgeving hebben gezien. De wedstrijden daar hadden wat vertraging. We moesten de wedstrijd afleggen op een typisch Dirk veld, lang gras dus traag om te ballen. Jammer genoeg kwamen we niet verder dan een 0-0 waarbij wij toch de beste kansen hadden, maar het had ook anders had kunnen aflopen met een hele gevaarlijke terugspeelbal van Dick ‘hamstring’ Hellinga (3 keer in totaal). Na terug zijn gekomen in Itteren moesten wij onze 3de wedstrijd tegen HVS ook die wedstrijd eindigde in een gelijk spel. We stonden nu op 5 punten uit 3 wedstrijden, een gelijk spel was voldoende om de volgende ronde te halen, aan de ene kant wilden we wel verder maar de muziek in de feesttent stond alweer op 100 en de meesten snakten ook alweer naar een goudgele versnapering. De laatste wedstrijd wonnen we overtuigend, een prachtige goal van Wimpel en een zeker niet mindere goal van Rogiros deed hun de das om.

De 8e finale stond voor de deur en moesten we tegen Bekkeveld, de wedstrijd wonnen we met 2-1 met een beste blunder van Kahn, maar door naar de kwart finale. We moesten uitkomen tegen MVV ’75, de wedstrijd wonnen we overtuigend en weer met 10 man en geen grensrechter, wat we vaak te horen kregen voor een wedstrijd dat we maar met 10 man speelden en dachten ze hun ons wel even op te rollen maar het mooiste was dat het tegendeel keer op keer bewezen werd.
De halve finale stond er aan te komen en onze tegenstanders waren “ oudere mannen” uit Groningen, de wedstrijd werd niet tijdens de reguliere speeltijd beslist en dus moesten penalty’s de beslissing brengen. Fokko en Bennie misten beiden, maar door een paar geweldige reddingen van Rene alias Kahn wonnen we de penalty’s met 4-3 en dat betekende dat VV Irnsum in de finale stond.
Irnsum komt daar, zoals eerder vermeld al 9 jaar, maar nooit werd er verder gevoetbald dan de kwart finale. Nu dus in de finale waar we het op moesten nemen tegen de irritante mannetjes uit Alphen aan de Rijn, die iedereen uit de wedstrijd probeerde te praten maar door onze mentale coach Dicky, kregen we de opdracht om daar niet op in te gaan. En iedereen volgde dat natuurlijk op. We hadden al een paar keer naar deze jongens gekeken en kwamen tot de conclusie dat dit wel 1 van de betere voetballende ploegen van het toernooi was, maar door onze scherpe instelling en wijze woorden van onze mentale coach Dicky (die trouwens de hele achterhoede op zich nam, op 30%, en met een paar kleine misverstandjes de boel behoorlijk dicht hield) gingen we ten strijde. De finale! Weer hadden we de beste kansen en een geweldige kans van Wimpel had de wedstrijd kunnen beslissen, maar hij faalde jammer genoeg. De wedstrijd liep ten einde en weer moesten penalty’s de beslissing maken.
Fokko schoot weer super slecht in en miste weer, Bennie maakte niet dezelfde fout en scoorde op de echte Bennie methode. Iedereen bleef maar scoren, en dat zag Sipke ook en die kroop steeds verder bij ons vandaan, want die zag het al aankomen. En dus was het wachten op wie ging missen. Wij hadden de langste adem en wonnen de penalty serie met 7-6. Dus kampioene!! Snel gingen we naar de al gezellige feesttent en werden onthaald als de kampioenen. Na de prijsuitreiking hebben we nog een paar gedronken en zijn we gaan douchen. Na een hete douche werd het feest verder gevierd in Aachen, wat daar is gebeurd kan ik alleen maar over zwijgen!
Na een hele lange nacht stappen, was het alweer licht toen we terug kwamen. Na even te hebben geslapen, hebben we de tent gepakt en zijn de kampioenen richting Friesland gereden. Rond de middag waren we terug in Irnsum en evalueerden we kort maar trots het weekend, immers met 10 man een toernooi winnen is een hele prestatie. Volgend jaar zeker weer, dan met meer spelers? of met het zelfde team? want de regel geldt “never change a winning team”.

Gegroet,

One of the ten
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen