Nieuws no image

Gepubliceerd op 14 april 2005 | door Redactie

0

2 Gemeenten op route

Sinds de verbouwing van het eetcafé neemt de klandizie daar toe; toevallige passanten die langer blijven plakken maar ook zakenlui die centraal in Fryslân een lunchafspraak plannen. Jirnsumers die na werktijd even samen aan de bar blijven plakken of toeristen die aan de leestafel genieten van een warme maaltijd…

Na de grondige aanpak van het aanzicht van de 2 Gemeenten volgt later nog de verbouwing van de zaalruimte, zodat de bar-dancing de komende jaren weer verfrist vooruit kan. Wanneer dit gaat plaatsvinden is nu nog niet bekend. Tot eind mei is er het programma met verschillende bands, wat altijd publiek blijft trekken. In de functie als Partycentrum is het hele complex overigens regelmatig bezet, niet alleen de grote zaal maar ook de pub is dan voor feesten en partijen geblokt. En wie wél iets te vieren heeft maar dat liever thuis doet: op verzoek levert de keuken van de 2 Gemeenten ook buffetten (warm en koud) aan huis!

Nu ‘It Kattehûs’ is heropend zijn enkele verenigingen weer geweken naar voorgenoemde zaal. Uiteraard gaat dit voor de 2 Gemeenten niet ongemerkt… Toch is de zaal nog steeds regelmatig bezet. Wat te denken van twee groepen ‘linedancers’ die vanuit Jirnsum en (wijde) omtrek hier hun passen zetten?! De zaal is bovendien altijd beschikbaar voor ad-hoc bijeenkomsten. Goed voorbeeld zijn de ‘gearkomsten fan ferûntrêste aaisikers’! Darten, biljarten en kaarten (skutjasse): daarvoor weten de verenigingen de 2 Gemeenten altijd te vinden.

Sinds kort delen Frans Kingma en Ricardo Grijpma in de exploitatie van de 2 Gemeenten. De druk op de bedrijfsvoering is daardoor beter verdeeld.

Met het mooie weer neemt het aantal ‘aanlopers’ bij de snackbar altijd toe; even een lekker hapje onderweg, een ijsje of milkshake (uit een splinternieuwe machine, verser kant het niet): het terras én de bankjes bij de snackbar zit dan gezellig vol…

Bekijk voor actueel nieuws de nieuwspagina van onze site door hier te klikken
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen