Nieuws no image

Gepubliceerd op 23 februari 2010 | door Redactie

0

3 maart: stemmen in MFC It Kattehûs

U bent niet verplicht om te gaan stemmen, maar wie niet stemt laat een kans liggen om invloed uit te oefenen op het beleid in de gemeente.

  • Wilt u een geldige stem kunnen uitbrengen, neem dan mee:
    – Uw stempas
    – Een geldig identiteitsbewijs (Rijbewijs, paspoort of ID-kaart)
    Zónder uw stempas en een geldig identiteitsbewijs kunt u géén stem uitbrengen!

Stempas kwijt/Niet ontvangen?
Mocht u uw stempas kwijtraken of niet ontvangen hebben dan kunt u uiterlijk 2 maart 2010 (12.00 uur), persoonlijk een vervangende stempas aanvragen bij de afdeling Publiekszaken. U moet bij de aanvraag een geldig identiteitsbewijs meenemen. Mocht u later uw ‘oude’ stempas terugvinden dan kunt u daarmee niet stemmen; dat kan alleen met de nieuwe stempas.

Volmacht
Wanneer u namens iemand anders (volmachtgever) een stem uitbrengt moet u van deze volmachtgever – naast de getekende stempas – een kopie van een geldig legitimatiebewijs aan de voorzitter van het stembureau laten zien.
 

Meer achtergronden?
Op de website van de gemeente Boarnsterhim is rondom de gemeenteraadsverkiezingen een aparte menuknop. Daar is o.a. vermeld welke partijen meedoen, wie de kandidaten zijn en kunt u doorlinken naar de websites van de afzonderlijke partijen, met o.a. de partijprogramma’s.

 
Kandidatenlijsten
Rond deze tijd worden huis aan huis de kandidatenlijsten verspreid. Met behulp van deze lijsten kunt u vóór 3 maart alvast bekijken wie uw stem gaat verdienen. Aan de achterzijde van deze lijsten zijn nogmaals de locaties van de stembureaus opgesomd.

 

 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑