Nieuws no image

Gepubliceerd op 25 februari 2004 | door Redactie

0

ANBO-Feestavond meer dan geslaagd

Eerdere door deze seniorenbond georganiseerde (toneel)avonden hadden soms een grote opkomst; deze keer beperkte het zich tot een groep van ongeveer 40, voornamelijk eigen leden. Dat de spreekwoordelijke kwaliteit belangrijker is dan de kwantiteit, was vrijdag 20 februari zeker van toepassing. De volgende trefwoorden geven wellicht een indruk.

Gastvrijheid. De hartelijke ontvangst (met koffie), het vlekkeloos verloop van de bijeenkomst, het was weer in prima handen bij het organiserende bestuur van de afdeling Jirnsum. Allen zullen ze hun steentje hebben bijgedragen in de voorbereidingen. De correcte leiding was, zoals gewoonlijk, weer uitstekend toevertrouwd aan voorzitter Pieter Kampstra.

Het warm en koud buffet werd door De 2 Gemeenten-kok Arjen van der Laan uit Heerenveen persoonlijk toegelicht. Hij had eer van zijn werk, de (meer dan voldoende) culinaire creaties vonden gretig aftrek. De gasten genoten van de oog- en tongstrelende salades, de Chinese gerechten en de Hollandse kost. Het feestelijk en met vuurwerk geserveerde ijsdessert werd met applaus verwelkomd.

Ook applaus was er voor het muzikale GALANTI-TRIO. Onze dorpsgenoten Marten Dijkstra en Mien de Jong speelden en zongen, samen met de uit Sint Annaparochie aangetrokken drummer Rinse van Kooten, de sterren van de hemel en kregen tussen de bedrijven door al gauw de beentjes van de vloer. Hun populaire instrumentaal, vocaal, luister- en meezing-repertoire zorgde voor een passende en vrolijke bijdrage aan deze avond.

De aangekondigde verloting was meer een prijzenfestival. Het bestuur had haar best gedaan om de middenstand in Grou, Akkrum en Jirnsum er toe te bewegen om prijzen beschikbaar te stellen. Wel, je kunst hen gerust om een boodschap sturen ! Het resultaat was overweldigend: er waren bijna 2 keer zoveel prijzen te vergeven als het aantal aanwezigen. Dus was het bijna voor iedereen bingo.

Bij het huiswaarts keren kon men vaststellen dat het deze keer weer een prima initiatief was geweest van de Jirnsumer afdeling van deze bond voor 50-plussers. Misschien niet helemaal in het kader van de doelstelling van de organisatie, maar het op deze manier elkaar ontmoeten, samen eten, samen zingen, samen luisteren naar muziek en naar elkaar, dat heeft zeker haar eigen doel en betekenis. Goed voor de onderlinge saamhorigheid en voor de (soms nieuwe) kontakten.

Doelstelling 50-plus bond
Uit het maandblad ANBO-VIZIER :De ANBO is er voor de sterk groeiende groep 50-plussers in Nederland. Wij zijn een aktieve en inspirerende organisatie met ruim 180.000 leden. Wij komen niet alleen op voor hun belangen, maar maken ook werk van ontspanning en recreatie voor 50-plussers. Onze reizen, wandeltochten en excursies trekken jaarlijks duizenden deelnemers. Maar de ANBO zet zich bijvoorbeeld ook in voor het behoud van pensioenen, betaalbaar en bereikbaar openbaar vervoer. Maatregelen, die garanderen dat voorzieningen op het gebied van wonen en gezondheid op peil blijven.


Jirnsumers Marten en Mien, tweederde deel van het Galanti-Trio (archieffoto).

Sj.P.G.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen