Nieuws no image

Gepubliceerd op 13 juli 2003 | door Redactie

0

Anno Wijtsma naar PC

De afgelopen vier seizoenen lukt het Anno niet zich met zijn partuur te kwalificeren. Vorig seizoen nog viel hij op het laatste moment buiten de boot. Ook dit jaar leek het er niet van te komen toen hij tijdens een voetbalwedstrijd een zware blessure opliep. Het herstel verliep echter zeer voorspoedig en het duurde dan ook niet lang of Anno had de kaatswant al weer om de hand, zei het dat hij de nodige pijn moest (en nog steeds moet) trotseren. Was het geluk dit jaar dan toch aan zijn zijde?

Van de 12 eerste klas parturen plaatsen de eerste zes zich voor de PC. Voorafgaand aan de wedstrijd van gister hadden vier parturen al voldoende punten bij elkaar gesprokkeld. Het ging dus om de plaatsen vijf en zes.

De oorspronkelijk uit Joure afkomstige Anno kaatst samen met Ronald de Boer en Gerrit Fliesijn. In dit partuur neemt hij de rol van ‘voorinse’ op zich. Zij hadden het geluk dat één van de grootste concurrenten haar eerste partij verloor. Op dat moment wisten ze dat ze met het behalen van de tweede omloop al veilig zaten. Aanvankelijk leek het geen groot probleem te worden, maar na een snelle voorsprong wisten de tegenstanders terug te komen tot 4-4. Uiteindelijk werd het duel toch met 6-4 (en 6-4) in het voordeel van de Jirnsumer beslecht en werd de 6e plek in de cycluscompetitie veiliggesteld. Overigens werd de tweede omloop verloren, maar dat kon de feestvreugde natuurlijk niet drukken.

Op woensdag 30 juli aanstaande treedt Anno Wijtsma in de voetsporen van Jan Meijer. Meijer heeft meerdere malen deelgenomen aan de PC, voor het laatst in 1974. Nu mag de in 1973 geboren Anno in zijn voetsporen treden op het heilige kaatsterrein in Franeker.
Over de kansen die hij zijn partuur toebedeeld: “It komt sa as it komt……”.


Anno in actie.


Info over de PC vindt u op: www.pc-franeker.nl.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen