Nieuws no image

Gepubliceerd op 30 juli 2003 | door Redactie

0

Anno Wijtsma overleeft vuurdoop op PC

Iets voor elf uur verzocht voorzitter Van der Meij van de ‘Koninklijke PC’ de kaatsers van partuur 7 en 8 het Sjukelân te betreden. Samen met zijn maten Ronald de Boer en Gerrit Flisijn betrad Anno daarop de kaatsarena om het in de eerste omloop op te nemen tegen het drietal Pieter Bakker, Peter Dijkstra en André Iedema. Dit laatste partuur kent in Dijkstra (8x) en Iedema (11x) twee namen met enige PC-ervaring. Dit partuur was vooraf dan ook licht favoriet, immers was het voor zowel Anno als zijn maten de eerste PC.

Het eerste bordje was voor Bakker c.s. Daarna hervonden Anno en zijn maten zich enigszins en namen een 2-1 voorsprong. Vervolgens was er weer een eerst voor Bakker c.s. Om het voor het publiek spannend te houden pakten ze hierna beide weer een eerst: 3-3. De drie debutanten gingen door in de strijd om de winst en pakten het volgende bordje. Maar het volgende eerst was weer voor de tegenstanders van Anno. Bij de stand 3-4 en 6-4 was het namelijk De Boer die kwaad opsloeg.

Tot het eind ging de wedstrijd gelijk op. Het eerste vijfde bordje werd een prooi voor Bakker c.s. Bij de stand 4-4 en 6-4 plaatste Bakker een zitbal. Het vijfde eerst van De Boer en de zijnen werd behaald doordat Dijkstra op 5-4 en 2-6 kwaad uitsloeg. Het volgende eerst moest dus de beslissing brengen. De eerste twee punten gingen naar Bakker c.s. Het was namelijk Anno Wijtsma die de opslagbal van Bakker net aan de verkeerde kant van de paal op de boven sloeg. Maar het bleek niet noodlottig. Via 2-2, 4-4 en 4-6 ging het beslissende eerst naar Anno en zijn maten. Dijkstra kon op 6-4 de kaats niet passeren. Ze moesten het in de in de tweede omloop opnemen tegen de hoofdklassers Klaas Berkenpas, Dirk Jan van der Woud en Daniël Iseger.

Na een pauze van circa 2,5 uur moesten Anno, Ronald en Gerrit weer aantreden. Nu dus een tegenstander van een zwaarder kaliber. Klaas Berkenpas en Dirk Jan van der Woud waren namelijk de winnaars van de PC in 2000. Het eerste klas partuur nam in deze partij brutaal de leiding. Anno Wijtsma haalde het eerste bordje binnen met een bovenslag. Niet veel later was de stand weer gelijk doordat Ronald het perk miste. Dirk Jan van der Woud haalde voor zijn partuur het eerste spel binnen door op 6-2 de kaats voorbij te slaan.

Het volgende eerst was weer voor Berkenpas c.s. Op 2-1 en 6-0 sloeg Anno Wijtsma kwaad uit. Daarna bleek het dappere verzet van de debutanten gebroken. Berkenpas c.s. liep in sneltreinvaart uit naar 5-1 en 6-2. Op deze stand behield Klaas Berkenpas de kaats. Om 15:10 eindigde het avontuur van de drie. Met toch wel opgeheven hoofd verlieten ze het kaatsveld.
>br>


Het Sjukelân tijdens de eerste partij van Anno Wijtsma (foto: KNKB)
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen