Nieuws

Gepubliceerd op 24 november 2015 | door Redactie

0

Atje-avond in Twee Gemeenten

Het tv-programma Andere Tijden Sport maakt donderdag 3 december opnames in Jirnsum, voor een aflevering over Atje Keulen-Deelstra. In de Twee Gemeenten zullen ’s avonds filmpjes van amateurfilmers worden getoond van de huldigingen in ons dorp, tussen de jaren 1970 en 1974. Daarbij zullen ook Atje’s collega-schaatssters Stien Kaiser, Carry Geijssen, Sippy Tigchelaar en Sijtje van der Lende aanwezig zijn.

Ook zal er een nieuw Atje-lied ten gehore worden gebracht. Geheel in de traditie van, maar niet gemaakt door meester Van der Zee en G. Van der Goot, brengen Meindert Talma en het koor De Blide Stimmen uit Drachtsterkompenije een ode aan Atje. Publiek is van harte welkom om de avond bij te wonen, het begint om 19.30 uur.

Andere Tijden Sport wijdt 1 van de 4 winterafleveringen van het programma aan Atje Keulen-Deelstra, die begin jaren ’70, 3 keer Europees- en 4 keer Wereldkampioen Allround werd. Ze was de beste Friese schaatsster van de twintigste eeuw. In 2013 overleed ze. De uitzending over Atje is op zondag 10 januari 2016 te zien op NPO1.
Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen