Bedrijven ageviewer

Gepubliceerd op 6 juli 2011 | door Redactie

0

Attent-winkel heeft Ageviewer

Met dit systeem kunnen de medewerkers in de winkel voortaan bij de aankoop van leeftijdsgebonden artikelen (zoals alcohol) alle potentiële kopers voortaan op leeftijd worden gecontroleerd. Hiervoor wordt gebruikt gemaakt van het systeem ‘Ageviewers’ van het Bredase bedrijf HEM (Hollandsche Exploitatie Maatschappij). De Attent is de eerste supermarktorganisatie die dit systeem invoert.
In Jirnsum valt de Attent onder Support &Co is een supermarktorganisatie met oog voor kwaliteit en aandacht voor mensen. Attent Support &Co legt het accent op kleinschalige service, door producten van uitstekende kwaliteit te leveren én door kansen te bieden aan mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Deze mensen krijgen een zinvolle dagbesteding in een normale werkomgeving aangeboden. Jirnsumers kunnen voor hun dagelijkse boodschappen gewoon in eigen dorp terecht. De combinatie van buurtsuper en zorgomgeving maakt dit concept tot een succesformule. 

De Attent Support &Co wil hoe dan ook voorkomen dat jongeren / minderjarigen in haar winkels alcohol kunnen kopen. Een sluitende leeftijdscontrole is dan een vereiste. Dit kan nooit bereikt worden met de traditionele leeftijdscontrole, wél met behulp van het leeftijdscontrolesysteem ‘Ageviewers’. Met ‘Ageviewers’ worden transacties op afstand beoordeeld. Bij de aankoop van leeftijdsgebonden artikelen, zoals alcohol, zullen álle bezoekers/ klanten op leeftijd worden gecontroleerd. Vanuit een van netwerkcamera’s voorziene terminal bij de kassa wordt een beeld van de consument via een beveiligd netwerk naar een extern controlecentrum gecommuniceerd. Daar wordt door een operator in ongeveer 3 seconden vastgesteld of de klant leeftijdsgerechtigd is. Is er ook maar de geringste onzekerheid over de leeftijd, dan verzoekt de operator om het legitimatiebewijs op de terminal te plaatsen. Zodoende kan op afstand de exacte leeftijd worden vastgesteld en alsnog een autorisatiesignaal worden afgegeven, of juist worden uitgesloten dat een verkoop plaatsvindt.
Privacy is absoluut gewaarborgd: er kunnen geen beelden worden opgeslagen!

ageviewer

 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen