VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 23 oktober 2004 | door Redactie

0

Bekersprookje Irnsum 2 voorbij

…..maar het werd een andere hoofdklasser. Het 2e elftal van de voetbalvereniging Leeuwarden kwam uit de loting. Niet zomaar een tegenstander want Leeuwarden werd vorig jaar kampioen in de 1e klasse en wist tevens de noordelijke bekercompetitie te winnen.

Irnsum miste nogal wat spelers, Jeep Schreuder, Marcel Terra, Jancko Posthumus en Goos Keulen waren geblesseerd en Michel Langhout was een weekendje in Frankrijk. Irnsum begon op een zonnig sportpark de wedstrijd wat te aarzelend. Leeuwarden zette namelijk meteen de toon en d.m.v. fris en verzorgd combinatievoetbal werd Irnsum de eerste 10 minuten toch een beetje overklast.
De thuisclub had moeite met de goed meevoetballende en inschuivende verdediging waardoor telkens een man-meer situatie op middenveld werd gecreëerd. Na een kwartier spelen had Kees Keulen iets te lang tijd nodig om de bal te controleren, de Leeuwarder spits nam de bal over en scoorde de 0-1. Op dat moment niet onverdiend omdat de oranjehemden weinig konden inbrengen. Na het doelpunt werd iets korter gedekt en Leeuwarden kreeg het moeilijker om de combinatie aan te gaan. Met name Gerrit Siesling die na een langdurige hamstringblessure weer in de basis mocht terugkeren speelde verdedigend een prima wedstrijd en liet zijn directe tegenstander niet langs zich komen. Zo ontstond de strijd op het middenveld omdat de beide aanvalslinies weinig konden uitrichtten. Uit het niets ontstond dan toch het tweede doelpunt voor Leeuwarden. Na knullig balverlies links in de achterhoede greep niemand in om de voorzet eruit te halen. Een speler van Leeuwarden had dus tijd voldoende om middels een uitgemeten voorzet de spits van Leeuwarden te bereiken, die geheel vrijstaand op de 5 meter de bal langs keeper Rene van der Meer binnenkopte.

Irnsum liet de kopjes wat hangen, Sjoppie Visser en Evert Boersma kregen nauwelijks bespeelbare ballen en waren voorin onmachtig, terwijl de achterhoede veel te langzaam aansloot. Daardoor onstond er weer ruimte tussen de linie’s en konden de Leeuwarders elkaar weer wat makkelijker vinden. Vlak voor rust kwam dan ook de genadeklap. De linkeraanvaller van de gasten mocht vrij doorgaan en Rene van der Meer zag de (houdbare ?) inzet in het doel verdwijnen.
In de rust gaf trainer Piet de Jong aan dat Irnsum in ieder geval een afstraffing moest voorkomen. Dus in de tweede helft een feller Irnsum. Minstens gelijkwaardig aan de Leeuwarders en meer op de helft van de tegenstander spelend probeerde Irnsum door de verdedigingslinie te komen. Zo ontsnapte Wim de Wit een keer, maar er was niemand in het strafschopgebied om zijn voorzet binnen te werken. Werden de Leeuwarders toch gevaarlijk dan stond daar Bernard Dijkstra, die de laatste man positie van Johan Schreuder overgenomen had. Een hard werkend Irnsum maakte het tot de zestien meter de Leeuwarders knap moeilijk, maar de geroutineerde verdediging van de gasten gaf weinig weg. Ook de inbreng van de wissels William Niemarkt en Nico Veltman kon hier niets aan veranderen. Zo kregen de Irnsummers via Sjoppie Visser nog een flinke kans, maar de verdiende eretreffer viel niet en zo werd de eindstand 0-3. Een wedstrijd die door een te slappe eerste helft jammerlijk snel verloren was. Positief was de tweede helft toen Irnsum voetballend een overwicht had en met wat meer geluk had kunnen scoren. Zo kunnen we ons volledig richtten op de competitie waar promovendus Oosterlittens 2 zondag a.s. de tegenstander is.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen