VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 5 oktober 2009 | door Redactie

0

Benauwd gelijkspel Irnsum tegen Oosterlittens 1-1..

Het was prima voetbalweer op het sportpark “de Bining” in Jirnsum, waar de overigens uitstekend leidende scheidsrechter Hooijer uit Uffelte om even over tweeën het beginsein voor de wedstrijd gaf. De wind stond strak in de lengterichting van het veld en was af en toe een bepalende factor in de wedstrijd. Direct in de eerste minuut was het Simon Zijlstra, die volkomen vrij voor keeper Michel Schippers net naast kopte. Het antwoord van Irnsum was vijf minuten later, een een-twee tussen Alex Keskin en Atze Achtien eindigde in een schot net naast het doel van keeper Egbert Bootsma. In het eerste kwartier speelde Irnsum sterk gegroepeerd en maakte goed gebruik van de vleugels. Een voorzet van laatste man Remco den Dulk belandde  bij Sjouke Pieter Visser, helaas voor Irnsum belandde zijn schuiver net naast het doel. Na het eerste kwartier  zakte Irnsum wat weg en kwam de verdediging door de druk van snelle spitsen van Oosterlittens, na balverlies op het middenveld, steeds meer in de problemen. In de 21e minuut kwam Bennie van der Ven op links vrij voor het doel van Irnsum, zijn schot passeerde keeper Michel Schippers 0-1. Oosterlittens rook nu bloed en begon steeds brutaler op de helft van Irnsum te spelen. Het leverde een handvol doelrijpe kansen op. De beste was voor Robert Terra, die een vrije schop op de vuisten van de Irnsumer keeper deed belanden. Het was “vrouwen en kinderen eerst” in de verdediging van Irnsum. Doeke van der Weide haalde een bal net voor de eigen doellijn weg. Ook een schot van Dennis Nijkamp ging net naast. Voor Irnsum kwam de thee als geroepen.

Na rust kwam Enes Eglence Evert Boersma vervangen, teneinde meer grip op het middenveld te krijgen. Het leverde een strijdbaar Irnsum op, dat door trainer Koos van Dijk duidelijk in de rust was wakker geschut. Irnsum speelde de tweede helft duidelijk sterker dan in de eerste helft. Het kon echter heel moeilijk een bres slaan in de stugge verdediging van Oosterlittens, dat zich massaal liet terug zakken en duidelijk op de counter speelde. Dat leverde kansen op voor Jan Pieter Hoekstra en Simon Zijlstra, het bleef voor Irnsum, dankzij de sterke spelende achterste lijn van Irnsum zonder gevolgen.

Na een uitstekende aanval schoot Alex Keskin de bal in de handen van de keeper van Oosterlittens. Irnsum bleef drukken, maar tot afronden kwam het niet.

In de 90e speelminuut, toen Oosterlittens dacht de punten al binnen te hebben, bleef de bal in een laatste wanhoopsoffensief van Irnsum, hangen in het strafschopgebied van Oosterlittens.

In de scrimmage belandde de bal uiteindelijk voor de voeten van Atze Achttien, die hard uithaalde, de bal trof de bovenlat en stuitte terug het veld in. Volgens scheidsrechter Hooijer was de bal over de lijn geweest: dus scoorde Irnsum in de slotminuut: 1-1.

Met een compliment voor de strijdlust aan de mannen van Koos van Dijk, die vandaag vooral in de laatste lijn van de verdediging hun sterkste punt hadden. Met Akkrum en Harlingen staan de oranjehemden nu aan kop van de vierde klasse A.

Oost

Oost_1

Oost_2

Oost_3

Oost_4

Oost_5

Oost_6

Oost_7

Oost_8

Oost_9

Oost_10

Oost_11

Oost_12

Man of the match Remco den Dulk
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen