Nieuws no image

Gepubliceerd op 21 november 2003 | door Redactie

0

Bericht aan de inwoners van Jirnsum van de ‘jongeren’

“Weer komen de jongeren slecht in het nieuws omdat mensen last van ze hebben. Het is altijd hetzelfde liedje, volwassenen hebben ze liever thuis dan dat ze gezellig bij elkaar zijn. Immers, dat deden zij toch vroeger ook?

Als er problemen zijn, dan wordt automatisch direct naar de jongeren gekeken. Jongeren die hebben minder levenservaring, tonen geen initiatief, bla bla bla. Van alles wordt over ze uitgekraamd, terwijl dit (meestal) onterecht is. Zo ook in dit geval. Waarom trekken jongeren naar de gymzaal? Het lijkt ons volkomen duidelijk. Daar is een overkapping, en dat is het grootste gedeelte van deze tijd wel handig als het begint te regenen. De personen die het irriterend vinden dat de jongeren daar staan, moeten zich eerst wel realiseren dat dit natuurlijk niet zomaar komt. De oorzaken:

JOPLA
Als voorbeeld zou je kunnen noemen de Jopla die in de speeltuin gecreëerd zal worden. ‘Zal worden’ ja, want die is er inderdaad nog niet! Een geruststelling van de omwonenden van de Jopla, van de desbetreffende jongeren bij de gymzaal zult u zeker niet veel last meer krijgen. De leeftijd 14 tot 18 heeft het allang bekeken in de speeltuin. Wij gaan liever naar het jeugd (welk jeugd?!?!).

We krijgen soms wel het gevoel dat we gewoon niet serieus worden genomen. Het LIJKT net alsof iedereen maar denkt (en volgens mij is dat ook zo) dat de jongeren nergens zin in hebben en alleen maar ‘verkeerde’ dingen doet. Als we het punt JEUGD er even bij pakken, dan wordt direct even duidelijk gemaakt dat het hier om een verkeerd beeld gaat!!

JEUGD / DORPSHUIS
Tsja, wat moeten we hierover zeggen. Welk jeugd? De jongeren zijn op dit gebied erg behulpzaam, als je ziet wat hier voorgevallen is. Je krijgt van het dorpshuis bestuur te horen: 1 APRIL IS DE DEADLINE, DAN MOET ALLES UIT HET DORPSHUIS WEG WANT DAN BEGINT DE AANNEMER. De jeugd wacht rustig alles af, en hoort 4 maanden later pas weer wat van het dorpshuis bestuur: 1 AUGUSTUS MOET ALLES ERUIT WANT DE ZAKEN ZIJN ROND MET DE AANNEMER ETC. Dit keer is het menens dachten we toen. Wij druk bezig met alles eruit te halen, zelfs helpen we nog met de rest van alle werkzaamheden.. De jeugd ja (dat zie ik een HEEEL GROOT deel van de bewoners van Jirnsum niet 1,2,3 doen!!), die door velen wordt beschouwd als vervelende herrieschoppers! Maar het is nu 20 november en er is nog NIKS NADA NAKKES gebeurd aan het nieuwe jeugdcentrum.

Als er niks anders overdekt is, waar moet je jeugd dan heen? Als de mensen eerst even nadenken voordat ze wat zeggen. Er is geen Jopla voor de jeugd, het schiet niet op met het jeugdcentrum (volgens de berichten is maart/april de maand wanneer de bouw voltooid is), wie neemt nu de jeugd nog kwalijk dat ze een overdekt ‘iets’ zoeken?!

Tot slot willen we even ingaan op de benaming ‘zigeuners’ die de jongeren krijgen. Dit is een opmerking die niet past. Wij noemen de ‘door de jeugd geërgerde personen’ toch ook geen ‘zijkerd’ of zo

Ik hoop dat door dit bericht de inwoners zich realiseren dat de jongeren elkaar niet zomaar ergens anders gaan treffen.”

Groeten namens de jeugd

Noot redactie:
De redactie plaats dergelijke artikelen op basis van verkregen informatie. Deze wordt ten allen tijde geverifieerd. Over dit artikel kunnen we zeggen dat de signalen al enige tijd bekend waren bij de redactie. Het ging niet om een ‘incident’. Daarom heeft de redactie gemeend het te moeten plaatsen. Over de term ‘zigeuners’ het volgende. Dit is uitsluitend bedoeld als vergelijking over het nimmer langdurig op één plaats aanwezig zijn.
Hiermee is de discussie via dit medium gesloten.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen