Nieuws no image

Gepubliceerd op 6 mei 2005 | door Redactie

0

Bevrijdingsestafette langs Jirnsum

Hier werden ze verwelkomt door een kleine delegatie van Plaatselijk Belang. Onder het genot van een lekker warm bakje thee of koffie, deelde Plaatselijk Belang aan de deelnemers mee dat ze veel respect hadden voor deze geweldige prestatie in combinatie met het verhaal erachter: de bevrijding en vrijheid.

Na ongeveer 166 kilometer konden ze dus even uitrusten in Jirnsum. De laaste vier kilometer zouden gezamenlijk worden gelopen. Einddoel was het Raadshuis te Grou.

Voor de lopers de laatste loodjes er uit persten, vertelde de voorzitter van Plaatselijk Belang nog iets toepasselijks over het begrip ‘bevrijding’. “Als jullie strak het dorp uitlopen, komen jullie over de oude Sylsbrege. Deze willen we graag verhogen, evenals de spoorbrug en de A28. Dat zal, vooral op toeristisch en recreatische gebied, een zeker mate van bevrijding zijn voor Jirnsum en haar omgeving. Ik kan alleen maar hopen dat de politiek hier straks een wijs besluit over gaat nemen”, aldus de voorzitter.

Vervolgens zetten de lopers koers richting Grou. Daar werden ze verwelkomt door de nieuwe burgemeester, mevrouw Schadd-De Boer.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen