Nieuws

Gepubliceerd op 10 maart 2018 | door Redactie

0

Bewonersavond: Jirnsum duurzaam?

Hoe zou het zijn als alle huizen in Jirnsum met veel minder gas (zonder gas?) toe zouden kunnen in 2030? Bijvoorbeeld omdat we op alle industrie en boerderijen zonnepanelen zouden leggen? Of collectief warmtepompen in kunnen kopen? Hoe zou het zijn als iedereen inzicht kreeg in de staat van isolatie van de woning? Of dat je via een leuke actie al je lampen zou kunnen vervangen voor led lampen? Of gaan we duurzaam verbouwen in een dorpstuin? Hoe zou je het vinden als je via onze eigen energie coöperatie, door je energie lokaal af te nemen, geld voor het dorp kunt verdienen?

Hoe milieubewust zijn wij Jirnsumers? Wat zouden we willen, kunnen , er voor over hebben? Dit zijn vragen die aan de orde komen op de komende bewonersavonden rond: “ Jirnsum duurzaam?”

De eerste avond is op dinsdag 10 april in het Kattehus, van 20.00 uur tot ongeveer 22.00 uur. We gaan met elkaar verkennen en brainstormen hoe de belangstelling ligt bij ons. Kijken wat er misschien mogelijk is. We worden daarbij gesteund door bewoners uit Aldeboarn en Baard, die ons hierin al zijn voorgegaan en ons hun ervaringen kunnen vertellen. De avond zal kernachtig en  inspirerend ingeleid worden door Bouwe de Boer, Dé milieu- en energie’goeroe’ van Friesland. Op deze avond kunnen  10 mensen een warmtescan van hun woning winnen, waarbij duidelijk wordt waar er energie (en geld) te besparen valt.

De tweede avond vindt plaats op maandag 23 april, zelfde tijd en plaats. Op deze avond zoomen we met belangstellenden in op het eventueel oprichten van een energie coöperatie.  Wat houdt het in, wat levert het op, wat kost het aan tijd , welke deskundigheid is nodig? We worden ook dan weer bijgestaan door mensen met ervaring, leden van Us Kooperaasje en Noordelijk Lokaal Duurzaam. We willen deze avond proberen te komen tot een enthousiaste groep mensen die hier met elkaar de schouders onder willen zetten!

Dus Jirnsummers: Laat je horen!! Denk mee, praat  mee, stel je vragen , doe mee waar je kunt en wilt. Win een warmtescan….. J   Als het milieu, duurzaamheid, Jirnsum, je portemonnee je lief is: Kom dan op 10 april naar het Kattehus!
Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen