Nieuws no image

Gepubliceerd op 10 maart 2005 | door Redactie

0

Bij K@t en Mûs

‘Het publiek’ betrof een groep van acht Jirnsumers, een gevarieerd gezelschap, die als eersten de cursus ‘Kennismaken met de computer, internet en e-mail’ konden volgen. Na de onthulling van de naam ‘K@t en Mûs’, in het bijzijn van de pers, volgde een introductie. Daarna konden de cursisten aan de slag!

In een vorig bericht heeft u kunnen lezen dat ‘K@t en Mûs’ de naam is waaronder de commissie Jirnsum online laagdrempelig computercursussen aanbiedt. Al langere tijd waren de initiatiefnemers van Jirnsum online van plan om cursussen aan te bieden onder het motto ‘voor Jirnsumers – door Jirnsumers’. Voor een eerste cursusavond dan daadwerkelijk wordt gegeven gaat nog heel wat vooraf.

Het kostte veel tijd om te inventariseren of en hoeveel belangstelling er in het dorp zou zijn voor computerlessen. Vervolgens moest er gewacht worden op én de verbouwing van multifunctioneel centrum It Kattehûs én op het verzorgen van de overige randvoorwaarden: pc-systemen, internet-aansluitingen en het lidmaatschap van ‘Seniorweb’. Door aansluiting bij ‘Seniorweb’ kunnen de cursisten gebruik maken van cursusmateriaal en – wanneer zij dat op prijs stellen – van een soort vraagbaak die ze kunnen raadplegen na afloop van deze cursus. De te behandelen stof is zo niet afhankelijk van de cursusleiders, maar van een standaard systeem dat overal in Nederland geldt.

Nadat in ‘De Stim fan Jim’ nogmaals een oproep verscheen, reageerden niet alleen meer dan 40 Jirnsumers met inschrijving op de kennismakingscursus. Ook kwam een reactie van de Rabobank, die tweedehands computersystemen beschikbaar stelde. Via deze weg willen we dan ook de Rabobank, en met name Jirnsumer Ate Stoffelsma, bedanken voor deze bijdrage!

Aan alle randvoorwaarden is voldaan en twee ontspannen cursusleiders – Rienk de Vries en Richtsje Stornebrink – kon de groep na de introductie aan het werk zetten. De reacties na de eerste avond waren in ieder geval positief! Als alles volgens planning verloopt zal de eerste groep cursisten op woensdag 30 maart de kneepjes van het werken met een computer onder de knie hebben. De maanden april en mei zijn eveneens al volgeboekt. Dit betekent dat ook ná de zomervakantie nog een aantal keren de kennismakingscursus gegeven zal worden. Daarnaast zullen er dan afhankelijk van de animo ook vervolgcursussen worden georganiseerd: Word, Internet/email, Excel, Rabobank Internetbankieren, Digitale foto’s bewerken etc.


Onthulling naam door cursist Johan Niemarkt

Introductie en uitleg door Rienk de Vries
en Richtsje Stornebrink


Het eerste klasje werkt vol enthousiasme
aan de oefeningen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen