Nieuws no image

Gepubliceerd op 19 maart 2003 | door Redactie

0

Bijzondere ruimte wordt tijdelijk bewoond

Rients Koster en Renee Ruiten zijn inventief geweest met het vinden van een goed alternatief. Ze wonen sinds vorig jaar met hun kinderen Jelle en Imme in Jirnsum. De woning van het gezin is direct naast de Nederlands Hervormde Kerk gesitueerd. Beide gebouwen zijn overigens in hetzelfde jaar (1877) gebouwd. De komende maanden zal in het teken staan van de verbouw van hun huis. En dus moeten ze elders een poosje onderdak vinden.

En dat zal gebeuren in diezelfde NH-Kerk. Het achterste gedeelte, wat vroeger diende als woning voor de koster (zit het in de naam?), zal nu door het gezin worden bewoond. Een voor Jirnsum toch wel unieke gebeurtenis, al ervaren betrokkenen dat niet eens zo zeer. Afgelopen weekend vond de verhuizing plaats. Hulp werd geboden door familieleden en vrienden.

Ze zullen er ongeveer een half jaar vertoeven. Veel woongenot is er niet. De ruimten zijn vrij klein en sober. Maar ook de sanitaire voorzieningen zijn zeer zeker niet van deze tijd. Bovendien hebben ze er alleen koud water en elektriciteit. Erg primitief dus, kamperen is vandaag de dag luxer. Maar ze klagen niet. Integendeel, deze noodzakelijke oplossing brengt meer voordelen dan nadelen met zich mee. Immers bijna geen verhuiskosten en direct naast de deur.

Het kerkbestuur deed niet moeilijk over het verzoek. Ze stemden meteen toe. Op de vraag van het gezin of tijdens kerkdiensten (eenmaal per maand – red) er eventjes tussenuit moesten gaan antwoordde een bestuurder: “Nee, doe dat niet. Kom er lekker bij zitten, dan hebben we tenminste nog een acceptabel aantal mensen bij de dienst”.


‘Moet echt alles in deze kleine ruimte?’


De achterz, nee de voorzijde van het tijdelijk onderkomen


De verhuisploeg
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen