VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 5 oktober 2004 | door Redactie

0

Bloed, zweet en tranen

Met fel, mannelijk en aanvallend voetbal, streed Irnsum naar voren met de wind half in de rug. Dat leverde de eerste minuten wat kansjes op. Maar de grootste kans was er voor Oldeboarn, keeper Michel Schippers had duidelijk meerdere engeltjes op en in zijn doel zitten want een kopbal ging op de lat, en Pieter Siesling gleed de bal even later, het door Schippers verlaten, doel uit.

Irnsum liet even geschrokken het initiatief aan Oldeboarn dat met drie Huismannen in de verdediging naar voren ging drukken. Irnsum had in deze fase veel overtredingen nodig om de lange mannen in de voorhoede van Oldeboarn af te stoppen. Na een half uur werd het middenveld van Irnsum weer beter bemand en gaf Cor Dijkstra ook meer aanvallende ondersteuning.

Een kopbal vanuit een vrije trap van Irnsum werd door Rogier van Nugteren een half metertje over gekopt. Bij een volgende aktie van Rogier sloop hij zachtjes door de verdediging van Oldeboarn, niet zo raar, want Rogier miste bij deze actie zijn rechterschoen, hetgeen door scheidsrechter v.d.Ven uit Harlingen niet werd opgemerkt.

In de 39e minuut kopte Theo Terra op de lat. Even later was het schrikken aan de andere kant: Oldeboarner Zandberg was alleen doorgebroken en werd door meest sportiefste speler van Irnsum aan zijn shirt getrokken. Gevolg: een rode kaart voor de verbaasde Bernard Dijkstra en een vrije schop randje strafschopgebied voor Oldeboarn. De vrije schop werd niet benut, maar Irnsum speelde de rest van de wedstrijd met 10 man. Rust dus 0-0.

In de tweede helft sloeg Irnsum het middenveld over en drukte via lange halen op het doel van Oldeboarn. Na een kwartier in de tweede helft redde Fokko Kooistra uitstekend door de bal uit de hoek van het lege doel te glijden. Een minuut later een kans voor Irnsum: een voorzet van links werd door Remco den Dulk ineens op de schoen genomen, jammer genoeg voorlangs!

Irnsum wisselde hierna Theo Terra voor Sjouke Pieter Visser. Het tiental van Irnsum liep op het tandvlees. Krampverschijnselen bij Bennie van Dijk, die even later gewisseld werd voor Douwe Elzinga. Het was het laatste kwartier, mede de toegenomen wind, hotsen-knotsen voetbal oftewel flipperkastvoetbal, waarbij Irnsum vaak de gelukkigste was.

Soms kwam Oldeboarn er nog een keer doorheen, zoals in de 75e minuut toen de bal via via op miraculeuze wijze net niet in het Irnsummer doel belandde. Irnsum bleef echter stug door voetballen en dat leidde in de 78e minuut eindelijk tot succes: Remco den Dulk goochelde op de rechterflank, de bal werd afgeslagen en via een schitterende voorzet van de uitstekend spelende Peter Hottinga scoorde Sjouke Pieter Visser geheel vrij voor keeper de Vries.1-0!

In de laatste vijf minuten nog een vlammend schot van Poepjes op het doel van Irnsum: keeper Michel Schippers stompte de bal er stijlvol uit. Zoals zo vaak in het voetbal, lukt het de ene ploeg niet, dan scoort de andere. Irnsum benutte in de 87e minuut middels Rogier van Nugteren een prachtige kans en even fraai doelpunt: 2-0. Irnsum gooide de buitenspelval met succes keer op keer open. Alleen scheidsrechter v.d. Ven had er soms wat moeite mee. Michel Schippers redde nog tweemaal achter elkaar bij zo n situatie.

Na ruim 4 minuten in blessuretijd floot de scheidsrechter af en had Irnsum een fel bevochten overwinning op Oldeboarn, maar gelet op de matige vertoning vorige week, ook een overwinning op zichzelf. Een overwinning waar teamgeest, de juiste instelling en disipline de ingredienten waren. Een gelukkige trainer Johnny Nota sprak van “Bloed, zweet en tranen”. Dat beloofd wat voor volgende week, de absolute derby tegen GAVC!
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen