VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 16 maart 2009 | door Redactie

0

Bloedeloze derby Irnsum-GAVC: 0-0.

De beide verdedigingen van Irnsum en GAVC hadden een hoofdrol. De wedstrijd speelde zich vooral op het middenveld. Het was van 16 meter tot 16 meter, volgens insiders.

Welgeteld twee vrije schietkansen en twee scrimmages voor beide doelen was het enige wat in de annalen van het voetbalarchief kon worden bijgeschreven. Het meest boeiende was eigenlijk de voorwedstrijd tussen het Samen Sterk D-team van de vijf voetbalverenigingen uit Boarnsterhim tegen het sterke D1-team van Cambuur.

Het was erg levendig op het sportpark te Jirnsum. De sponsorcommissie had een sponsormiddag georganiseerd voor de vele bord- en shirtsponsors van de v.v. Irnsum.

Het hoogtepunt was de mededeling dat de firma Elzinga nog voor 5 jaar hoofdsponsor is van de v.v. Irnsum en Jan Zantema nog 5 jaar subsponsor . De aftrap voor de voorwedstrijd van de D-pupillen werd door de wethouder Anne Jochem de Vries gedaan. De D1-pupillen van Cambuur wonnen met 7-0 de wedstrijd tegen het Samen Sterk D-team van de Gemeente Boarnsterhim, bestaande uit pupillen van Warga, GAVC, Irnsum, Oldeboorn en Akkrum.

De beide pupillenelftallen vormden de erehaag voor beide elftallen van Irnsum en GAVC.

Scheidsrechter Rozema uit Loppersum floot om even over twee uur voor de aanvang van de derby, beter bekend als “de slag om Boarnsterhim”. Bij GAVC was good, maar nog lang niet old: Fons van Steen toegevoegd aan de selectie, vanwege personele problemen.

Bij Irnsum waren Iwan de Jong en Petrus Tiemersma geblesseerd. Het spel speelde zich voornamelijk af op het druk bezette middenveld. Irnsum speelde met in de verdediging

de vertrouwde opstelling, met Johan de Jong, Alex Dijkstra, Doeke van der Weide en Rogier Nugteren met als laatste man en extra slot op de deur: Remco den Dulk.

Ook GAVC had de verdediging extra versterkt, zodat de enige kans in de eerste helft voor gelegenheidsaanvaller Peter Hottinga was, zijn schot werd door keeper Darband Adjar tot corner verwerkt. Een scrimmage voor het doel van Irnsum leverde ook niets op, zodat beide teams met 0-0 de rust in gingen. Na de thee was het Irnsum dat zich beter in de wedstrijd begon te voelen. De druk was op het doel van GAVC en dat leidde tot een scrimmage waarin Alex Dijkstra net een teen tekort kwam om te scoren.

Twee vrije schoppen konden door topscorer Cor Dijkstra ook niet in het doel gewerkt worden.

Aan GAVC-kant was er een gevaarlijk schot, dat juist op de rug van een eigen GAVC-speler werd gekeerd. De laatste vijf minuten waren voor de bezoekers, maar het leidde niet tot een uitgespeelde kans. Het bleef na tweemaal 45 minuten 0-0, een derby, waarbij beide trainers niet wilden verliezen. Voor Irnsum werd er weer een punt gesprokkeld, een overwinning en dus 3 punten, zouden in de komende vier thuiswedstrijden bevrijdend kunnen werken.

grou_ir_2

grou_ir_3

grou_ir_4

grou_ir_5

grou_ir_6

grou_ir_7

grou_ir_1

Piet Elzinga biedt aanvoeder Cor Dijkstra nieuwe sporttassen aan voor het 1ste elftal
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen