VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 19 maart 2007 | door Redactie

0

Bolswardia Dames – Jirnsum Dames 1

vlagger Martin (nieuw!) en trouwe aanhang Tsjerk (deze week voor de 1ste keer zonder Jan). Brood in de sporttas en op naar de dames van Bolswardia waar we al een vermoeden van hadden dat er versterking was aangerukt uit de andere damesteams. Dat vermoeden klopte dus ook.

Om 13.30 uur werd het startsein gegeven waarbij Jirnsum met tegenwind begon aan deze belangrijke pot voetbal. Op het moment van spelen stond Jirnsum 2de en Bolswardia 5de. Het onderlinge verschil is minimaal en vertekend doordat er nogal wat inhaalwedstrijden gespeeld moeten worden hier en daar. Binnen 5 minuten had Mariska een prachtig schot op doel maar helaas, net naast. Er werd behoorlijk geknoeid voor de goal van Hinke en op een bepaald moment constateerde de scheids een handsbal van Els. Een penalty was het gevolg en de eerste goal voor Bolswardia een feit. Hinke moest nogal wat reddingen verrichten aan het begin van de wedstrijd waarbij een fiks aantal dames last hadden van de gevolgen van een avondje stappen… Dit kwam de concentratie niet ten goede. Met nog 5 minuten op de klok was het toch weer Mariska die de bal in de goal van Bolswardia deed belanden, 1-1. Helaas was de vreugde van korte duur want direct daarna scoorde Bolswardia het 2de doelpunt. Op slag van rust gaat Mariska er met de bal vanaf eigen helft vandoor en beloonde haar solo met een goal. Ruststand 2-2.

Om de ingehuurde voorhoede van Bolswardia wat te temmen, gooide leider Geert het roer om en voerde een aantal wisselingen qua posities/spelers door. Ondertussen liet Rennie aan Debbie voelen wat voor gemene truckjes zij in huis heeft om de tegenstandster wat tot bedaren te brengen…

De tweede helft begon zonder grens van Jirnsummer kant, ja de rust van dames duurt soms toch wat korter dan 15 minuten en aangezien de kantine van Bolswardia een flink eind van het veld af staat, kan het gebeuren dat je er niet helemaal het zicht op hebt. We houden dit maar op een beginnersfoutje. Het begin was nog wat statisch maar al gauw zat het ritme er goed in en kwamen de dames van Bolswardia niet meer van eigen helft. Er werd hard gewerkt door Jirnsum die nu het voordeel van voor de wind hadden. Halverwege de 2de helft scoorde Antje de 2-3 en werd er goed doorgespeeld waardoor Bolswardia er niet meer uit kwam.

Na het eindsignaal, van de goed fluitende scheids, togen de dames blij en moegestreden naar de box voor een welverdiende warme douche. Helaas, ook de box ligt ver van de kantine (en de boiler) en de douches waren steenkoud. Kortom weer een accommodatie die niet voldoet aan het wensenlijstje van Dames Jirnsum 1. De echte vreugde komt pas los wanneer bekend wordt dat GAVC/Oldeboorn (no.1) van Mulier (no.3) heeft verloren. Dit betekent dat Jirnsum nu met 1 wedstrijd meer maar met hetzelfde aantal punten bij GAVC/Olderboorn staat.

p.s. de derby tussen GAVC/Olderboorn en Jirnsum vindt plaats op 14 april a.s. in Grou!
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen