Nieuws

Gepubliceerd op 24 december 2017 | door Redactie

0

Bomvolle kerk bij kerstconcert Mei MeKoar

Brandende vuurkorven, de geur van warme glühwein en sfeervol kaarslicht. Werkelijk overal was aan gedacht tijdens het eerste concert van het Jirnsummer projectkoor Mei MeKoar. Afgelopen vrijdag brachten zij in een bomvolle Sint Marcuskerk een flink aantal bekende en minder bekende kerstliederen ten gehore. Daarvan waren de meeste bewerkt of vertaald door dirigente Sitta Bosman.

Voor de pauze traden de Jan de Roassjongers uit Nijehoarne op. De heren van dit koor wisten met hun prachtige volle geluid de hele kerk stil te krijgen. Daarna begon het lang verwachtte optreden van Mei MeKoar. Keurig in tenue: de dames is het zwart met een blauwe sjaal, de heren in een wit overhemd met blauwe das. Knappe solo’s van onder andere Simon Haringsma, Hinke Mulder en Hennie Boorsma, werden afgewisseld met liedjes die door het hele koor werden gezonden. Zo nu en dan ondersteunden de Jan de Roassjongers het Jirnsummer koor. Elk lied kon rekenen op een daverend applaus.

Ed den Dulk presenteerde het concert door leuke wetenswaardigheden over de liedjes te vertellen. Ook memoreerde hij Grietje de Vries, initiatiefneemster van Jirn-summertime en daarmee ook oprichtster van het koor. Helaas heeft zij het optreden niet meer mee mogen maken, maar ze heeft zoals Ed zei “vast gezien dat het goed is”.

Het kerstconcert van Mei MeKoar is eigenlijk de prelude op Jirn-summertime, het driedaagse evenement dat op 31 mei, 1, 2 en 3 juni 2018 wordt gehouden in het kader van LF2018 en 100 jaar Plaatselijk Belang.
Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen