Nieuws

Gepubliceerd op 23 januari 2017 | door Redactie

0

Bouw 2-onder-1-kappers Molehiem bijna van start

De bouw van zes 2-onder-1-kap woningen op nieuwbouwplan Molehiem, kan bijna van start gaan. De helft van de woningen is verkocht. Zaterdagochtend 28 januari houden makelaardij Hoekstra en Frisoplan een informatieochtend, van 10.00 tot 12.00 uur in de 2 Gemeenten. Hieronder kunt u een interview lezen met twee van de aanstaande bewoners, gemaakt door makelaardij Hoekstra.

Molehiem Jirnsum: wonen in het hart van Fryslân!

Wonen in het midden van Fryslân. Op een steenworp afstand van Grou, Leeuwarden en Heerenveen. Tussen de Friese meren, met alle voorzieningen vlakbij. Dat is wonen in Jirnsum! Voor William Niemarkt en Arjanne Nijp staat het als een paal boven water: hun nieuwe huis op nieuwbouwplan Molehiem wordt hun plekje onder de zon!

“We wonen nu vijf jaar samen in Jirnsum, ook in een koopwoning. Maar toen dit plan met nieuwbouwwoningen zich voordeed, waren we eigenlijk gelijk enthousiast. We hadden niet gedacht dat we zo snel weer zouden verhuizen, maar deze kans laten we niet voorbij gaan.” En gelijk hebben ze, want de huizen op Molehiem zijn mooi, ruim, goed geïsoleerd, comfortabel en natuurlijk gloednieuw. De woonkamer is groot en ook de slaapkamers zijn van een flink formaat. De tuin ligt op het westen en is ruim opgezet. Daarnaast bieden de optionele garage en bijkeuken ook nog de nodige ruimte. William, lachend: “Als je kinderen hebt, heb je al snel veel spullen. Skelters, fietsen, noem maar op. Dan is het mooi als je veel opbergmogelijkheden hebt.” Zoontjes Alco en Tys zijn nu nog klein, maar ook voor hen is het straks heerlijk toeven in de rustige gezinswijk Molehiem, waar alleen bestemmingsverkeer komt.

Midden in Fryslân

“Wat ik ook zo mooi vind aan dit huis, is de vaste trap naar zolder. Op die tweede verdieping kunnen we heel gemakkelijk een studeerkamer of hobbykamer maken”, aldus Arjanne. De aanstaande bewoonster van één van de zes te bouwen woningen in Molehiem is journaliste voor Omrop Fryslân. Regelmatig rijdt ze voor haar werk naar Leeuwarden. “Vanuit Jirnsum is dat hooguit twintig minuten met de auto. Je bent er zo.” Partner William werkt als technisch tekenaar bij Mokobouw in Heerenveen. Ook hij is heel snel op zijn werk. Molehiem ligt perfect voor het jonge stel. De kleinschalige wijk is uitgestrekt opgezet en heeft water heel dicht in de buurt. Hun woning mag dan niet direct aan het water liggen, het plan op zich ligt aan de Boorn. Er zijn veel mogelijkheden om te recreëren en te genieten van de groene en waterrijke omgeving. Steigertjes bieden straks de mogelijkheid om het water nog beter te beleven. En natuurlijk liggen daar ook de grote Friese meren binnen handbereik, te bereiken via de Boorn en het Prinses Margrietkanaal.

Gemoedelijk dorp

Als geboren en getogen Jirnsumer wil William graag in zijn dorp te blijven wonen. “Het is een fijn dorp dat echt leeft. Er zijn veel jonge mensen en kinderen en er is totaal geen vergrijzing.” Integendeel, Jirnsum heeft een peuterspeelplaats en er zijn twee basisscholen. Er wordt veel georganiseerd, er is een bruisend verenigingsleven en er zijn een paar horecagelegenheden. Ook op sportief gebied is er veel te doen. Voetbal, volleybal, tennis, kaatsen, het kan er allemaal. “Jirnsum is een gemoedelijk dorp, we kennen elkaar, maar er is geen sociale druk.  Het is niet te klein en niet te groot.”

Kopen is bouwen!

William en Arjanne hebben er zin in om hun nieuwe woning te betrekken. “De rentes zijn momenteel laag, dat heeft ons zeker geholpen om te stap te nemen”, aldus William. Het wachten is nu nog op een vierde koper. Drie zijn er verkocht, bij vier gaat de aannemer los. “Het lijkt me zo heerlijk om alles nieuw te hebben. We kunnen helemaal zelf bepalen hoe we het willen inrichten”, vertelt Arjanne. Hun huidige woning is al verkocht. Als overbrugging wonen ze straks tijdelijk in de oorspronkelijk Rooms-katholieke pastorie die grenst aan plan Molehiem. Arjanne, enthousiast: “Onze jongens kunnen dus straks vanuit ons tijdelijke huis de bouw van hun nieuwe huis op de voet volgen. Dat is toch fantastisch!”

Alco en Tys op de plek waar hun nieuwe huis zal worden gebouwd.

 

 
Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen