Nieuws no image

Gepubliceerd op 2 september 2005 | door Redactie

0

Bouw school in Gambia dankzij steun IKWSS

De 2400 Euro wist IKWSS bijeen te brengen door een veiling te organiseren tijdens een feestavond ter gelegenheid van het 2e lustrum. Vooraf werd al bekend gemaakt dat de opbrengst naar een goed doel, de stichting Baobab, zou gaan. Het contact met deze stichting was snel gelegd daar Jirnsumer Rudi Elzinga een van de leden is. Dat de veiling, van met name artikelen in de categorie prullaria, uiteindelijk 2400 Euro op zou brengen had niemand op voorhand durven dromen.

Enkele weken geleden werden de leden van IKWSS uitgenodigd in de Afrikaanse bar van de stichting op de Hemrik. Hier werd door Klaas de Haan, erelid van IKWSS, de cheque officieel overhandigd aan Peter van der Waard, voorzitter van de stichting. Van der Waard maakte op deze avond bekend dat er van het bedrag een complete school van twee lokalen gebouwd wordt. Hiervoor zullen een aantal leden van de stichting in November naar Gambia afreizen. Als alles volgens planning verloopt zal de school nog dit jaar worden geopend.

Op deze avond werd door Jan Bleeker van IKWSS nog het idee gevat om in de nabije toekomst met een delegatie naar Gambia af te reizen om de school met eigen ogen te kunnen aanschouwen. Mogelijk wordt dan ook de naam van de school onthuld want deze mag door de heren van IKWSS worden bedacht.

Voor meer informatie over de stichting en eventuele donaties: Stichting Baobab.

Klaas de Haan (IKWSS) en Peter van der Waard (Stichting Baobab)

Een zware delegatie van IKWSS was vertegenwoordigd
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen