Nieuws no image

Gepubliceerd op 5 juni 2007 | door Redactie

0

Brandveiligheid Dekemahiem aangepakt

Voor het grootste probleem, de brand(on)veiligheid, is de brandweer langs geweest en heeft een aantal maatregelen opgesteld om de bewoners meer veiligheid te bieden. Het is een oud gebouw, dat staat op de lijst van herstructurering, zodat het een aanpassing in een oud gebouw wordt. Op basis van de voorgesteld maatregelen door de brandweer gaat Welkom aan het werk. Het is bedoeling, het liefst in de herfst, te starten met een vijftal maatregelen. Te weten: 

1. aanleggen van draadglas tussen woning en hal
2. alle plafonds in de gezamenlijke hallen worden vervangen door gipsplaat
3. gat dichtmaken bij woningscheidende muren
4. in de gezamenlijke hallen noodverlichting en rookmelders aanbrengen
5. in elke woning twee rookmelders; één boven en één beneden.

Tussen 5 en 10 jaar ná nu wordt een andere huisvesting voor de huidige bewoners verwacht. Hoe e.e.a. zal uitpakken is nog (lang) niet duidelijk. De huisvesting van de scholen + sporthal speelt hierbij een cruciale rol. 
Tijdens het herstructureringstraject worden de huidige bewoners van Dekemahiem en de (werkgroepen van) Plaatselijk Belang Irnsum gevraagd om samen met Welkom en de gemeente Boarnsterhim de wensen voor de toekomstige huisvesting in beeld te krijgen.
Naar aanleiding van de kortgeleden gehouden enquête door de provincie wordt er in de herfst verwacht dat er zicht komt op de vraag welke woningen Jirnsumers graag willen. 
Geeft deze enquête niet voldoende duidelijkheid dan wil Welkom nader onderzoek. Huurders die gedwongen moeten verhuizen krijgen een sociaal plan voorgeschoteld, ruim voor aanvang van de verhuizing.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen