Nieuws ../images/nieuws/1-2008/shirts.JPG

Gepubliceerd op 22 juni 2008 | door Redactie

0

Brazilië Actie

Wij – Douwe en Baukje Terwisscha van Scheltinga – staan in de startblokken voor ons vertrek naar Brazilië om te werken aan projecten van Robert Smits. 

Deze projecten staan in het teken van de straatkinderen. Met een groep van tien mensen vertrekken we woensdagmorgen 25 juni voor drie weken en komen 17 juli weer terug in “it heitelân”. De eerste dagen gaan we ’s avonds en ’s nachts de straat op en als het veilig is gaan we eten en drinken uitdelen aan de kinderen die op straat leven. Zondag gaan we naar Pequeri en gaan een drooghok timmeren en onderhoud plegen aan de bestaande gebouwen. Omdat de kinderen die daar worden opgevangen dan vrij van school zijn, gaan wij ook leuke dingen met hen doen. 

We nemen allemaal een kilo pannenkoekenmeel mee en kunnen daarvan meerdere keren een pannekoekenfeest organiseren, waar de kinderen dol op zijn. Ook ontbreken de potten pindakaas en de nodige kilo’s satésaus niet in de bagage. En als klap op de vuurpijl hebben we de afgelopen week nog 32 t-shirts van de voetbalvereniging in Jirnsum ontvangen. We gaan hiermee campagne voeren voor de bedrijven in Jirnsum (zie foto). 

../images/nieuws/1-2008/shirts.JPG

Eigenlijk hebben we nu nog een paar sterke dragers nodig. Naast de 2 x 32 kg kofferbagage kan eenieder ook nog 6 kg handbagage meenemen. Naast alle kinderkleding, kokskleding, lepels, vorken, enz. gaan we goed bepakt op reis en hopen daar heel veel mensen blij mee te maken. Met alle steun die we van iedereen hebben gekregen moet het lukken. 
Om te kijken of dit echt lukt kunt u ons volgen op www.helpbrazilie2008.nl 

Het is de bedoeling dat we op deze site regelmatig vertellen over onze wederwaardigheden. Ook nú al kunt u daar informatie vinden over alle sponsoractiviteiten e.a. 

Tot ziens allemaal en de hartelijke groeten van Douwe en Baukje
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen