Plaatselijk Belang no image

Gepubliceerd op 6 juli 2005 | door Redactie

0

Burgemeester maakt kennis met Jirnsum

Na een korte introductie in het dorpshuis ging het bestuur met de burgemeester op pad. Zo werd eerst de terp (begraafplaats) bezocht. Aan de oostkant hiervan verrijzen volgend jaar, tenminste als de raad groen licht geeft, vijf woningen voor starters. Hierna was er kort even aandacht voor de graancirkels welke, ondanks toezeggingen van de gemeente, nog steeds niet autoluw zijn gemaakt.

Vervolgens werd Dekemahiem aangedaan. Het hele gebied rond de voormalige bejaardenwoningen wordt geherstructureerd. Dit zal over ongeveer twee jaar plaatsvinden. Na Dekemahiem leidde de dorpswandeling naar de Sylsbrege. Uiteraard werd hier het standpunt van Plaatselijk Belang over het verhogen dan wel vernieuwen van deze brug (Project Friese Meren) nog eens toegelicht, maar ook de verkeerssituatie aldaar werd fijntjes uitgelegd. 

De terugreis bracht de delegatie bij camping Molehiem. De burgemeester was onder de indruk van ‘de rust’ die deze camping uitstraalt. Op de Rijksweg nam de nieuwe burgemeester even de tijd om met bewoners over diverse zaken te praten. Tot slot werd ze bijgepraat over ‘Pand Palma’ en de actualiteit rond de doopsgezinde kerk.

Ella Schadd (met rode sjawl) luistert aandachtig naar bewoner Rijksweg

In discussie met bestuurders PBI
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen