Nieuws no image

Gepubliceerd op 27 november 2008 | door Redactie

0

Buspop in Jirnsum

Vijf jaar geleden is Buspop begonnen: er moest een nieuwe bus komen waarmee een groep Friezen jaarlijks langs allerlei muziekfestivals trok. De bus die ze daarvoor gebruikten werd afgekeurd en voor het aanschaffen van een nieuwe pompeblêdbus was geen geld. Om toch festivals als Pinkpop, het Deense Roskilde, het Duitse Rock am Ring, Wâldrock en natuurlijk Lowlands met een grote groep in de bus te kunnen bezoeken, werd er een benefietfestival gehouden.
Met de opbrengsten werd een nieuwe bus aangeschaft die werd omgebouwd tot ‘mobiele kroeg’ met alle voorzieningen die je op een festival nodig hebt: koelkasten, terrassen, slaapplaatsen, muziekinstallatie, stroomvoorziening, keuken en – zeer belangrijk – een toilet in de vorm van een dixie die achterop de bus gemonteerd is. 

Inmiddels heeft de inzamelingsactie die Buspop ooit was, wel zoveel bekendheid dat het steeds ook festivalgangers trekt. Het doel is nu een leuk festival te organiseren waar de leden van de vereniging Frisian Party Zone elkaar en hun vrienden kunnen ontmoeten. In hun tochten langs de verschillende festivals is de bus bekend en zijn inmiddels zoveel vrienden gemaakt dat de leden uit het hele land komen.
Zaterdag is de vijfde editie van Buspop. Inmiddels is de locatie ook traditioneel: De 2 Gemeenten in Jirnsum. De bands die er optreden zijn Face Tomorrow, AC Daisies Methusalem, Monstertux, en A Silent Express. 
Buspop is prima bereikbaar: vanuit café Mukkes in Leeuwarden – de uitvalsbasis van de Frisian Party Zone – pendelen zaterdag bussen op en neer naar De 2 Gemeenten in Jirnsum. Daar staat voor de deur de enige echte Friese bus te pronken op het naar hem vernoemde festival. 

zaterdag 29 november om 21.00 uur,
de 2 Gemeenten in Jirnsum (entree € 15,=) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen