Nieuws no image

Gepubliceerd op 31 augustus 2004 | door Redactie

0

Bûtlânswei weer open voor verkeer

Er is echter één kanttekening. De raad moet eerst € 43.000 zien te vinden voor het aanbrengen van snelheidsbeperkende maatregelen. Ook moeten de wegen naar de dorpen in de Legeaën gevrijwaard worden van vrachtverkeer. De wegen hierheen worden nog teveel gebruikt als sluiproute. Hier zijn dus ook maatregelen voor nodig.

De afsluiting van de weg dateert uit 2001. Er werd destijds te hard gereden en men verwachtte veel meer verkeer door de komst van een nieuw stuk rondweg om Sneek heen. Tussen de afsluiting in 2001 en de dag van vandaag werd de weg desondanks nog veel gebruikt. Dit werd veelal gedoogd en dus was er bijna niet sprake van toezicht.

Naast de besturen van Plaatselijk Belang uit de omliggende dorpen vindt het College nu ook dat afsluiting van de weg niet de juiste oplossing is. En dus gaat de weg weer open. Automobilisten vanuit Jirnsum zien het als de ideale route om in Sneek te komen en de dorpen in de Legeaën blijven zo gevrijwaard van sluipverkeer. En dat zullen de bewoners in die dorpen zeker toejuichen.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen