VV Irnsum

Gepubliceerd op 8 juli 2002 | door Redactie

0

Cambuur haalt met moeite dubbele cijfers tegen Irnsum


Met maar liefst 13 nieuwe aanwinsten reisde Cambuur Leeuwarden af naar Jirnsum. Na een week te hebben getraind en dus een wedstrijd tegen DTD in de benen, was de V.V. Irnsum de volgende tegenstander in de voorbereiding. Met veel jonge spelers en enkele oudgedienden hoopt Cambuur Leeuwarden een nieuwe weg in te slaan, die volgens voorzitter Adema in ieder geval moet leiden naar het veroveren van een periodetitel en/of een klassering bij de eerste zes.

De spelers van Irnsum waren redelijk voorbereid op het treffen met de geel-blauwen. Vanaf half juni is er getraind voor deze confrontatie. Men wilde immers zo goed mogelijk voor de dag komen. Al was een groot gedeelte van de groep best nerveus – zeker na het horen van de uitslag van afgelopen vrijdag – na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Van der Lant gooiden de oranjehemden alle schroom van zich af. Ook de circa 650 toeschouwers brachten Irnsum niet van de wijs.


Cambuur Leeuwarden moest in de eerste helft dan ook vol aan de bak. Met name in de eerste 25 minuten toonde Irnsum geen enkel ontzag voor de eerste-divisieclub. Het brutale Irnsum creëerde zelfs een drietal kansen, waarvan zeker één het in het net had moeten belanden. Uiteraard was het Cambuur Leeuwarden wat wel wist te scoren. Het ging echter niet van harte. Hoewel men veel meer balbezit had kon men niet veel openingen vinden in het solide verdedigingsblok van de Jirnsumers. De zonedekking was goed verzorgd. Met ‘slechts’ drie treffers in de zak gingen de profs theedrinken. Trainer Mc Donald complimenteerde zelfs na de wedstrijd het Jirnsumer spel in de eerste 45 minuten.

Na de rust kwam Cambuur Leeuwarden met vrijwel een geheel nieuw elftal binnen de lijnen. Alleen Derksen had er al speelminuten opzitten. Via de razendsnelle Lionel Lord (ex-Heerenveen) op de rechterflank werden er meer openingen gevonden. Toch leek het vanaf de zijlijn erg simpel. Lord wist met zijn acties diverse keren gevaar te stichten in de Jirnsumer defensie. Via een snelle actie aan de zijlijn werd keer op keer een Jirnsumer verdediger te kijk gezet, om vervolgens de bal op de achterlijn naar de ‘zestien’ te trekken. Het resulteerde in vier doelpunten. Één keer haalde Lord zelf doeltreffend uit.


Dat er in de tweede helft uiteindelijk 7 doelpunten vielen en dus een einduitslag van 0-10 op het bord zette, was enerzijds natuurlijk de verdienste van het sterkere Cambuur Leeuwarden, maar anderzijds zeker ook het gevolg van de toen fysieke en conditionele tekortkomingen aan Jirnsumer zijde.

Al met al kon men aan Jirnsumer kant tevreden zijn. De uitslag was acceptabel en dus konden de spelers zich na de wedstrijd met opgeheven hoofd tussen de supporters voegen. Hopelijk geeft deze constatering de selectie een positieve impuls om straks een rol van betekenis te kunnen spelen in de 5e klasse. Vanaf zondag 4 augustus mag men met deze uitdaging beginnen.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen