VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 3 juli 2002 | door Redactie

0

Cambuur Leeuwarden BVO op bezoek in Jirnsum

Nee, dat lijkt niet erg realistisch. Een amateurvereniging uitkomend in de vijfde klas KNVB tegen een BVO uit de Gouden Gids divisie. Maar daarom kan het best een leuke wedstrijd worden. Jirnsum is, enkele uitzonderingen daargelaten, behoorlijk ‘Heerenveen-minded’. Menig speler van Irnsum zal daarom zijn beste beentje voor zetten om in ieder geval de dubbele cijfers te ontlopen.

Het bestuur van Cambuur beoogt dit seizoen met de nieuwe selectie een gezond fundament onder de club te realiseren. Spanning, beleving en inzet ontbraken het afgelopen seizoen, met name in de tweede competitiehelft. Vandaar dat men met een drastisch gewijzigde en verjongde selectie aan zal treden. Doelstelling dit seizoen is strijd en spektakel, ‘met het hart spelen’ en ‘de mouwen opstropen’. De nieuwe aanwinsten zijn:
Rody Hoegee (keeper, Dordrecht’90) Frans Koornberg (keeper, VV Elburg) Harvey Bisschop (SC Heerenveen) lionel Lord (SC Heerenveen) Hakim Chatouani (FC Utrecht) Ferdinand Katipana (FC Utrecht) Martijn Gootjes (VV Huizen) Angelo Martha (Ajax) Peter Mentink (FC Twente) David Rogers (Carlisle United, Eng.) Bieuwe Dirk Pruiksma (eigen opl.) Ruben Schaken (eigen opl.) Jelmer Slager (eigen opl.)
Daarnaast is er een nieuwe trainer/coach aangesteld: Rob McDonald. Deze was werkzaam bij Ajax Cape Town, een satelietclub van Ajax in Zuid-Afrika. Wegens povere resultaten aldaar, mocht hij op zoek gaan naar een nieuwe club en dat werd Cambuur.
Rob McDonald is overigens niet onbekend in Leeuwarden want hij heeft in een grijs verleden een half seizoen voor Cambuur Leeuwarden gevoetbald (seizoen 1979-1980).
McDonald heeft voor de komende weken een druk programma samengesteld. Zo speelt men donderdag in Houtigehage en zaterdag in Menaldum tegen regioteams. Verder staan wedstrijden tegen o.a. Veendam, AZ, Maccabi Tel Aviv, FC Utrecht, Vitesse en GAVC op het programma.

Irnsum daarentegen speelt oefenwedstrijden tegen St. Annaparochie, THOR, Boornbergum en Warga. Verder zullen er een aantal bekerwedstrijden worden gespeeld. De tegenstanders in dit bekertoernooi zijn op het moment van schrijven nog niet bekend. Wel is bekend dat Irnsum dit seizoen met een nauwelijks gewijzigde selectie de competitie aan zal vangen. Nieuwkomer bij de club is Cor Dijkstra, die SC Joure heeft verlaten. We hopen dat hij zijn steentje bij kan dragen zodat Irnsum dit seizoen rechtstreeks naar de vierde klasse promoveert!.
Johan de Jong en Peter de Borst, die afgelopen seizoen reeds afscheid namen van de eerste selectie, zullen zondag voor de laatste maal op het veld te bewonderen zijn. Dit geldt ook voor verzorgster Dorien van Steen.
Overigens hebben Sjouke Pieter Visser en Martin Hiemstra een Cambuur verleden. Enkele jaren geleden maakten zij deel uit van de cambuur jeugdselecties. Zondag zullen ook zij van de partij zijn, maar dan tegen hun oude club.

Tot slot is nog vermeldenswaardig dat Irnsum ooit tegen de amateurs van Cambuur, welke toen in de eerste klasse KNVB uitkwam, heeft gespeeld. Het ging om een bekerduel welke in het stadion van Cambuur werd afgewerkt. Irnsum presteerde toen zeer behoorlijk. Na 45 minuten was de stand 0-1 in het voordeel van Irnsum. Het doelpunt werd toen (als ik het me goed herinner) gemaakt door Koos van Dijk, de huidige trainer van Irnsum. Na rust stelde Cambuur echter orde op zaken.

Kan Irnsum zondag voor een stunt zorgen? Beleef het met eigen ogen en kom naar het sportveld. De aftrap is om 14:30 uur.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen