Nieuws no image

Gepubliceerd op 27 juli 2002 | door Redactie

0

Camping De Bongerd wacht op mooi zomerweer

Damstra denkt wel dat het gros van de 15 plaatsen in de laatste week van de bouwvak bezet zal zijn. Er wordt immers goed zomerweer voorspelt en dat beweegt mensen er toch weer toe om nog een paar dagen te kamperen. Op De Bongerd komen overwegend recreanten die er met eigen caravan een paar dagen vertoeven. Fietsen in de omgeving, familiebezoek en het zoeken van ‘rust’ zijn de voornaamste bezigheden van de gasten.

Zo ook van het echtpaar Van den Boogaard uit Deurne (NB). Zij hebben op de fiets een alternatieve elfstedentocht gereden. Gezamenlijk met enkele familieleden werd het traject afgelegd. Verder gebruikt het echtpaar – beide geven in het dagelijkse leven les in het VMBO – een boek van geschiedschrijver Geert Mak als inspiratiebron voor het bezoeken en bezichtigen van Fries cultuurgoed.

Maar ook de rust is hun een beetje heilig. En dit is goed te vinden in het Friese, zeker op De Bongerd, aldus het echtpaar. Beiden zijn dan ook zeer te spreken over hun verblijf in Jirnsum. Verder zijn ze erg geïnteresseerd in het leven in een dorp. Op de vragen ‘hoe het leven hier is’ en ‘wordt je als nieuwe inwoner snel in het dorpse leven geïntegreerd’, is hen ondertussen een duidelijk en helder antwoord gegeven.

Het recreëren op De Bongerd gaat dit seizoen nog wel een paar weken voort. Er zullen vast en zeker nog veel nieuwe gasten de entree passeren. Nico Damstra weet nog te vertellen dat het hem opvalt dat de caravan’s steeds groter en luxer worden. En van alle gemakken voorzien. “Daar ligt het zeker niet aan, de mensen willen wel. Nu het weer nog”, aldus een zichtbaar tevreden campinghouder.




Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen