Nieuws no image

Gepubliceerd op 4 februari 2011 | door Redactie

0

Centrum Jirnsum: wordt het een plaatje?

In dit plan is de ruimte tussen de voormalige doopsgezinde kerk, de winkel, het café en het water opnieuw ingericht. Er zal een ‘smûk’ plein ontstaan waar Jirnsumers, maar zeker ook de passanten die te voet, per fiets of met de boot Jirnsum aandoen, elkaar tegenkomen en opzoeken.
Autoverkeer blijft in deze verblijfsruimte natuurlijk mogelijk en ook de parkeerruimte blijft in stand, maar ‘het blik’ zal minder nadrukkelijk aanwezig zijn. De aankleding van het dorp zal op deze manier een opkikker krijgen.

Dit centrumplan kon ontwikkeld worden dankzij de financiële steun van woningcorporatie Elkien. De kosten voor uitvoering van dit plan raamt Plaatselijk Belang op € 235.000,=. De insteek van Plaatselijk Belang is om nu met de gemeente te overleggen over hoe het plan kan worden gefinancierd en uitgevoerd. Met inzet van middelen voor beheer en onderhoud, aangevuld met diverse subsidies, moet dat in een aantal fasen mogelijk zijn, ook in de gemeente Boarnsterhim.

In combinatie met het centrumplan heeft Plaatselijk Belang samen met de IJsclub en Festiviteitencommissie van Jirnsum ook een plan gemaakt om de ijsbaan, die even verderop ligt, om te vormen tot een multifunctioneel evenemententerrein. Dat is nodig omdat het centrumplein te klein is voor de merke en andere evenementen en omdat er bij evenementen sowieso onvoldoende parkeerruimte is. Als ijsbaan voldoet het terrein nu ook niet aan alle eisen. Plaatselijk Belang realiseert zich wel dat de uitvoering van dit deelplan wat verder in de toekomst zal liggen.

 
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen