Nieuws no image

Gepubliceerd op 10 januari 2003 | door Redactie

0

Combinatie sneeuwschuiver-temmer te zwaar voor ijsvloer

Het was rond vier uur in de middag toen Jappie Hallema baantjes met de sneeuwschuiver over de ijsbaan maakte. De baan verdiende een ‘opknapbeurt’, zodat er weer wat beter geschaatst kon worden. Bovendien wordt er a.s. zondag een wedstrijd priksleeën georganiseerd (aanvang 13:30 uur).

Halverwege de schoonmaakactie kreeg Jappie de schrik van z’n leven toen hij met de machine onder het ijs verdween. “Ik gong ‘r plat op é bek in”, aldus de nu weer lachende voorzitter. Op de oostzijde van de baan was het ijs niet zo dik. Dit moest bekend zijn bij Jappie Hallema, maar met een gehele witte baan was hij dat even vergeten.

Omdat de diepte meevalt was Jappie Hallema er redelijk snel weer uit. De reeds gearriveerde Bauke de Vries vertelde toen dat hij met een tractor de sneeuwschuiver er wel uit kon halen. Maar dan moest er wel iemand in het water stappen om een touw om de machine te plaatsen. En omdat Jappie Hallema toch al doorweekt was moest hij er weer aan geloven.

It wie sa kald jong”, aldus Hallema die wilde aangeven dat het beslist geen pretje was. Eenmaal thuisgekomen dompelde hij beide voeten in een teil met koel leidingwater. En dat voelde al warm aan. Na een uurtje was de voorzitter weer helemaal op temperatuur. Vanmiddag gaat hij proberen de machine weer aan de praat te krijgen.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen