Nieuws no image

Gepubliceerd op 14 juni 2006 | door Redactie

0

Costa del Syl

Met een strandje dat nét echt is, en een plank waar vanaf wordt gesprongen – duiken is levensgevaarlijk! – is de opstapplek van de Waterski Club Fryslân tegenwoordig de meest populaire zwem- en zonplek van de Jirnsumer jeugd.
Niet alleen de jeugd, ook ouders vermaken zich er wel en houden bovendien toezicht.

Spijtig is dat het water vrij ondiep is in de eerste meters en snel smerig wordt van de bovenkomende blubber.
Het terrein was tot vorig jaar vrij dicht bebost. De Waterskiclub heeft een en ander gerooid en flink veel zand gestort, waardoor niet alleen de leden, die er weinig zijn, maar nu vooral de dorpsbewoners een heuse strandmiddag kan bieden.

Desgevraagd geeft Petra Esser van Plaatselijk Belang Jirnsum aan dat bij het zoeken van een geschikte zwemlocatie in het dorp – een van de korte termijn doelen die PB zich stelde – deze locatie wel als heel mooi uit de bus komt.
Plaatselijk Belang zou dan ook graag met de eig

enaren in contact komen om gezamenlijk plannen te smeden. Wat echter voorrang heeft is om de gemeente op heel korte termijn een bordje te laten plaatsen dat duiken levensgevaarlijk is op deze plek…

Als we Piet Paulusma moeten geloven, dan zal het de komende dagen even minder druk zijn als op onderstaande plaatjes, maar er komen vast en zeker meer mooie zomerdagen!

../images/nieuws/1emap/syl1.jpg

../images/nieuws/1emap/syl2.jpg
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen