Nieuws no image

Gepubliceerd op 22 december 2003 | door Redactie

0

De 2 Gemeenten zoekt naar continuïteit

“Een zaal als De 2 Gemeenten heeft vastigheid nodig. Mensen moeten weten dat het hier druk is en gezellig. Als de mensen komen, komen er méér mensen om het zo maar te zeggen. En als er een bekende band staat dan komen er ook wel mensen, zowel jong als oud”, aldus Frans Kingma. Hij heeft al van alles bedacht om een volle bak te krijgen, maar een landelijk bekende band is bijna niet te betalen. En al helemaal niet als je de zekerheid niet hebt dat de tent overstroomt van bezoekers.

Zo dacht Frans eraan om de kroeg er op zaterdagavond bij te trekken en hier een vrije doorloop te creëren. Groot risico is dan dat de kroeg er vaak niet heelhuids vanaf komt. En de mensen die even lekker rustig in de kroeg zitten kunnen dit waarschijnlijk niet waarderen.
Een andere mogelijkheid is om bij de achterste bar (richting de pub) de vloer gelijk te trekken en de tussenmuur naar de pub ertussen uit te halen, zodat er een grote tweede ruimte ontstaat. Een ruimte waar je bijvoorbeeld een ander populair muziekgenre gedraaid kan worden.

Mensen hebben tegenwoordig behoefte aan veel keus, en ze willen nog steeds voor een dubbeltje op de eerste rang zitten. Toch voelen mensen hier in centraal Friesland er weinig voor om gewone top 100 bands te zien spelen voor minder entree. “Ze willen misschien het bier wel goedkoper, of meer aanbod, of een andere indeling van de zaal. De vraag is: waar hangt het allemaal vanaf?”, aldus Kingma.

De 2 Gemeenten kampt wel met concurrentie uit Deinum en Easterein. Mensen worden steeds mobieler, zodat een paar kilometer geen probleem moet zijn. Berlikum is de laatste tijd wat minder in trek voor de bewoners van centraal Friesland. De Treemter in Grou trekt voornamelijk de jongere jeugd aan. “Hier in centraal Friesland kun je gemakkelijk overal komen en er is relatief veel aanbod” zegt Kingma tot slot.


Mukkes: “Een zaal als De 2 Gemeenten heeft vastigheid nodig” (foto: De 2 Gemeenten)


De zaal van de 2 Gemeenten (foto: De 2 Gemeenten)
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen