Nieuws no image

Gepubliceerd op 18 februari 2005 | door Redactie

0

De Boarnstream wil productie verdubbelen

De jachthaven wordt met zestig ligplaatsen uitgebreid naar tweehonders. Het aantal personeelsleden gaat omhoog van 15 naar 25. De nieuwbouw vindt deels plaats op het terrein van scheepswerf Van der Werff en Visser die vorig jaar werd meegezogen in de malaise bij Scheepswerf Bijlsma en failliet ging. Als de vergunningen rondkomen, zal de nieuwbouw in 2007 zijn voltooid.

Het veertien jaar oude bedrijf is gespecialiseerd in superluxe plezierjachten. Duitsers en Nederlanders zijn de grootste afnemers. Rijke Russen vormen een opkomende markt. Momenteel bouwt De Boarnstream aan twee luxe jachten voor afnemers in Sint Petersburg en Moskou.

Eigenaar Henk Hokwerda denkt de komende tijd elk jaar zeker twee luxe jachten van minimaal 17 meter voor Rusland te bouwen. Dergelijke schepen kosten minimaal € 1 miljoen. “De Russen ha op it heden fral Italiaanske skippen fan polyester. Mar se wollen o steviger, swiere skippen, fan staal en superkomfortable”, aldus Hokwerda.

Hij en zijn vrouw Houkje zijn momenteel bezig om het bedrijf over te dragen aan hun dochters Wies (jachtwerf) en Idwine (jachthaven).

Bron tekst: LC
Bron foto’s: archief jirnsum.com


Jachtwerf De Boarnstream aan de Wjitteringswei


Het voormalige terrein van scheepswerf Van der Werff en Visser
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen