Nieuws DSC 0542

Gepubliceerd op 28 maart 2014 | door Redactie

0

De bonte avond van de RKBS Sint Radboud was één grote beestenboel.

Twee weken lang waren de kinderen al aan het oefenen, knuffels moesten worden afgestaan aan het decor en gisteravond was het eindelijk zover. Schminkers en schminkdozen waren opgetrommeld en onschuldige jongens en meisjes werden omgetoverd tot tijgers en chipmunks.
Om 19.00uur zat ‘De 2 Gemeenten’ tot aan de laatste stoel helemaal vol met ouders, broers/zussen, pakes/beppes, opa’s/oma’s en zelfs de ‘groep achters’ van vorig jaar! Deze zagen allemaal het sprookje ‘De Bremer stadsmuzikanten’ voorbij komen van groep 1/2  gevolgd door ‘de allerdikste billen..’. Twee keer, zelfs, want bij de tweede keer moest iedereen in de zaal meedoen!

Groep 3/4 hadden het ‘vliegerlied’ ingestudeerd met meteen daarna twee foutloos voorgedragen gedichtjes ,over wormen, met uitbeelding. Er moest snel omgekleed worden en het verhaal van een eendje dat niet durfde te zwemmen werd uitgebeeld. Tot slot hees iedereen zich in een pinguïn-pak en deden ze de pinguïndans.
Halverwege was er een pauze waarin de kinderen zich te goed konden doen aan chips en limonade en waarin de prijzen van de verloting afgehaald konden worden.

Groep 5/6 was een ware act: een mix van musical, ballet, ‘night of the proms’ en ‘so you think you can dance’. Zelfbedachte choreografie met klassieke begeleiding.
Groep 7/8, tot slot, ging helemaal op de musical-tour en vertelde een verhaal over wat te doen wanneer je geen huisdier hebt, maar deze wel graag zou willen. Tja..dan kun je dus alleen maar een dierenasiel binnensluipen en dieren meenemen. Met alle gevolgen van dien. Oscarwaardige acteerprestaties met prachtige muzikale omlijsting, afgewisseld met cabaret in de vorm van dierenmoppen.

De avond werd afgesloten met een polonaise en alle kinderen op het podium die de pinguïndans dansten.
Al met al was het een zeer geslaagde avond waarbij zang, dans en plezier voorop stonden. Én saamhorigheid, want ze doen het met zijn allen.

DSC 0542
DSC 0558

DSC 0560DSC 0565

DSC 0566
DSC 0567
DSC 0569

DSC 0570
DSC 0576
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen