VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 8 november 2004 | door Redactie

0

De mooiste wedstrijd van Irnsum tot nu toe….….

Soms zijn er van die dagen dat alles meezit. Zondag 7 november was zo’n dag.
Prachtig nazomerweer, geen wind, een druk bezocht voetbalveld, een uitstekende scheids- rechter en twee ploegen die graag wilden voetballen.
Irnsum had na de uitstekende overwinning tegen de koploper Stiens de sportieve plicht om ondanks veel geblesseerde spelers de opgaande lijn door te zetten.
Robur uit Harlingen was er, na de nederlaag tegen Drachten, op gebrand om 1 of meer punten te pakken, omdat anders de aansluiting met de middenmoot verloren zou gaan.
Irnsum begon direct na de aftrap met gedisciplineerd aanvalspel, gesteund door hetzelfde verdedigingsblok als tegen Stiens met Remco den Dulk wederom als laatste man. Hierdoor was vandaag Cor Dijkstra opgeschoven naar het middenveld.
Na 10 minuten was het al raak: Peter Hottinga omzeilde de buitenspelval en kon alleen voor keeper Helvrich makkelijk scoren: 1-0 ! De uitstekend leidende scheidsrechter de Vries uit Joure wuifde terecht alle protesten van Robur weg.
Irnsum bleef aanvallen en Robur was in deze fase van de wedstrijd de weg kwijt.
In de 16e minuut was het al 2-0; uit een hoekschop van Peter Hottinga mikte Cor Dijkstra met een ware snoekduik de bal met het hoofd in het doel.
Irnsum had in de 20e minuut de voorsprong verder uit kunnen bouwen via een prima doorloopbal van Edward Jorna, maar keeper Helvrich was op zijn post.
Trainer Werkhoven van Robur greep in en wisselde Hanekamp voor Schram.
Het had vooralsnog geen gunstig effect voor Robur; in de 31e minuut gaf Doeke v.d.Weide een prima voorzet over rechts, Edward Jorna wilde met een slim hakje de bal in het doel deponeren maar stuitte op de keeper, Theo Terra schoot de afgeketste bal droog in de hoek: 3-0.
Robur raakte hoorbaar geirriteerd en dat leverde een gele kaart op voor de Robur-speler Metz, wegens aanmerkingen op de leiding.
In de 39e minuut was het net comedy-capers: eerst werd de bal uit een vrij schop van Cor Dijkstra hoog voor het doel gebracht, daarna werd er zowel door Edward Jorna als door Theo Terra op de lat gemikt, voor het publiek vermakelijk, maar geen doelpunt.
In de 43e minuut eindelijk de eerste gevaarlijke aanval van Robur; Jilders kwam alleen voor keeper Michel Schippers, deze redde echter beheerst. Trainer Werkhoven wisselde pal voor rust; Oudhuizen kwam voor Spekman in het veld.
Irnsum bleef doorgaan met aanvallen: Cor Dijkstra kopte net over.
En net toen de thee al bijna ingeschonken was, schoot invaller Oudhuizen vanaf de cornervlag op het doel, was het een voorzet, was het een gericht schot? De bal verdween tot ieders verbazing over de net iets voor zijn doel opgestelde keeper Michel Schippers in de rechter bovenhoek: 3-1.

Na de rust leek Robur nieuwe energie opgedaan te hebben. De verdediging van Irnsum kwam onder druk en begon de lange bal te hanteren zodat het voetballend vermogen wat uit de ploeg verdween. Robur begon te drukken en schuwde ook het verbale geweld niet wat leidde tot een gele kaart van Jilders wegens opmerkingen. Opnieuw wisselde Robur, Alberda verliet het veld en werd vervangen door Kooistra.
Irnsum begon na ruim 10 minuten in de tweede helft eindelijk weer te voetballen: een prima voorzet van Doeke v.d. Weide werd door wederom Theo Terra op waarde geschat en in de hoek geschoten: 4-1.
Irnsum ging na dit doelpunt weer verzorgd voetbal spelen en dat leidde tot een uitgespeelde kans voor Peter Hottinga, tot tweemaal toe redde keeper Helvrich.
In de 75e minuut plotseling een schot van Robur op de paal. Dat moest voor de ploeg van Irnsum toch een waarschuwing zijn, Robur speelde in het laatste kwartier alles of niets.
Het werd iets. Na onnodig balverlies op het middenveld van Irnsum kwam de invaller Schram alleen voor keeper Michel Schippers en scoorde beheerst; 4-2.
Ondertussen was Dirk Kooistra ingevallen voor de moegestreden, maar uitstekend spelende Edward Jorna.
Irnsum begon wat slordiger te spelen en het was aan een prima reflex van keeper Michel Schippers te danken dat Irnsum geen verdere schade opliep. Vijf minuten voor tijd werd Cor Dijkstra in het strafschopgebied gevloerd: penalty!
Cor zelf schoot de penalty kalm in: 5-2.
Trainer Johnny Nota liet Jancko Posthumus invallen voor de geblesseerde Remco den Dulk.
In de blessuretijd werd Peter Hottinga binnen het strafschopgebied onderuitgehaald.
Het leverde een tweede gele kaart en dus een rode kaart op voor Metz van Robur en een nieuwe penalty voor Irnsum.
Cor Dijkstra nam ook deze kalm: 6-2. En dat werd tevens ook de eindstand.
Trainer Johnny Nota vond na afloop dit de mooiste wedstrijd van Irnsum tot nu toe.
Met als enige kanttekening de twee onnodig weggegeven tegendoelpunten.
Soms lijkt het of wijzelf de gevaarlijkste tegenstander zijn, liet de trainer enigszins cryptisch weten, maar… hij had genoten, en met hem alle hondstrouwe Irnsumsupporters.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen