VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 29 maart 2010 | door Redactie

0

De overwinning smaakte Irnsum zoet.

Na drie nederlagen achter elkaar eindelijk de volle winst.Na de 0-2 in de tweede helft viel de 1-2 vrij snel en maakte Irnsum het zich in het laatste kwartier onnodig moeilijk.

Fel en strijdlustig startten de mannen van trainer Koos van Dijk de wedstrijd tegen Sport Vereent. Er werd direct druk gezet op de verdediging van Sport Vereent en keeper RoderickTwint moest herhaaldelijk handen en voeten gebruiken om het doel schoon te houden. Na 8 minuten was het raak: een snelle aanval over de linker vleugel bracht Atze Achttien alleen voor de keeper, hij schoot beheerst in:0-1.

Irnsum bleef aanvallen, schoten van Peter Hottinga, Evert Boersma en Alex Keskin raakten echter geen doel. Maar het was voor de trouwe, in grote getale meegereisde supporters, toch een lust voor het oog. Olderberkoop stelde hier weinig tegenover. Elke afvallende bal was een prooi voor de middenvelders van Irnsum, opgezweept door de Irnsumer laatste man Remco den Dulk. De verdediging van Irnsum stond de eerste helft als een huis. Het enige wat nog ontbrak was een tweede doelpunt. Na rust kwam ook Olderberkoop wat feller uit de kleedkamer en had spits Jan Jonker blijkbaar nog een rekening te vereffenen met keeper Michel Schippers. Het spel werd er aan beide kanten niet beter op, maar wel harder. Het leverde Oldeberkoop prompt drie gele kaarten op. Irnsum bleef echter voetballen en spits Alex Keskin was dicht bij een treffer. Keeper Michel Schippers hield Irnsum met een geweldige safe overeind. Een kwartier voor tijd kreeg Irnsum loon naar werken: Rogier Nugteren haalde rand strafschopgebied ineens uit. Alle frustraties van de afgelopen weken van het hele team lagen in zijn verwoestende schot, dat via de linkerdoelpaal in het doel spatte:0-2.Irnsum vierde even te lang feest en spits Jan Jonker haalde nu sportief wraak, hij de schootna een snelle steekbal over de Irnsumer verdediging de bal onhoudbaar voor Michel Schippers in: 1-2.De laatste 10 minuten lag het spel herhaaldelijk stil door blessures, Peter Hottinga viel na een sterke wedstrijd, moegestreden uit en ook de onverzettelijke Douwe Elzinga moest zich laten vervangen. Het bleef nog even spannend, maar na wat blessure-minuten smaakte de overwinning voor Irnsum zoet.

En het was dik verdiend en smaakte zeker naar meer.        

Sport Vereent – Irnsum 1-2 (door: Sport Vereent)
Sport Vereent trad opnieuw aan met een gehavende selectie. Deze keer zonder de geschorste Patrick Nieuwland en Richard van Kippersluis. Spits Niels Nieuwland was afwezig vanwege werkverplichtingen. De eerste helft was Irnsum de ploeg die voetbalde en druk zette. Sport Vereent kon geen vuist maken en moest noodgedwongen vooral verdedigen. De achterstand van 0-1 was dan ook geflatteerd. De tweede helft kwam Sport Vereent knap terug, maar zette te laat druk om een overwinning af te dwingen.
Zoals eerder kwam Sport Vereent al in de eerste tien minuten achter. Een goed lopende aanval van Irnsum werd bekwaam afgerond door Atze Achtien. Hij had vrij spel omdat twee verdedigers op de verkeerde plaats stonden. Na een afgeslagen aanval kon Rogier van Nugteren vrij uithalen, zijn schot ging twee meter over het doel van keeper Twint. Irnsum bleef drukken, Sport Vereent werkte hard maar werd nauwelijks gevaarlijk. Robin Nieuwland startte een solo actie van eigen helft en gaf bij de achterlijn een voorzet op Jonker. De zwaar in de dekking staande spits kon geen goede voortzetting geven aan de aanval. De zeer actieve Alex Keskin werd keer op keer aangespeeld en was een plaag voor de Sport Vereent verdedigers. Irnsum dwong regelmatig hoekschoppen af die allemaal werden afgeslagen. Na een snelle een twee tussen Keskin en van Nugteren bracht Twint redding. De eerste grote kans voor Sport Vereent kwam na een voorzet van Jonker. Mart Arndt kopte goed in maar een Irnsum verdediger kopte de bal van de doellijn. 
De tweede helft kwam Sport Vereent goed uit de kleedkamer. Edwin de Boer was gewisseld voor Dennis Posthumus. Een paar goed lopende aanvallen werden opgezet, maar strandden op de verdediging van Irnsum. Een voorzet van Jordy Hagens werd door Erwin Zijlstra snoeihard op doel geschoten. Keeper Michel Schippers tikte de bal bekwaam over. Na een half uur spelen schoot Rogier van Nugteren van grote afstand op de paal van het doel van Twint. Via de binnenkant ketste de bal op de binnenkant van de andere paal en verdween in het net. Het curieuze doelpunt knakte de mentaliteit van de Sport Vereent spelers niet, zij zetten nog meer druk en dwongen kansen af. Nicky Mintjes kwam voor Arndt. Even later kon Robin Nieuwland de bal oppikken en zette voor op de vrijstaande Jonker die cool afrondde, 1-2. Hagens zette een aanval op via Posthumus die de doorgelopen Hagens bediende. Zijn goede voorzet op Jonker had de gelijkmaker moeten zijn. Deze maal schoot de spits tot afgrijzen van alles en iedereen nipt voorlangs het doel van Michel Schippers. Irnsum begon het initiatief te verliezen en begon onrustig te voetballen. Sport Vereent rook kansen maar was te laat aan het offensief begonnen. Jonker passde nog een keer op Zijlstra die zijn kopbal niet genoeg vaart mee kon geven, zodat Schippers eenvoudig kon pakken. Door de winst van Udiros staat Sport Vereent nog vier punten los van degradatie kandidaat Gorredijk.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen