Nieuws no image

Gepubliceerd op 27 augustus 2007 | door Redactie

0

de scholen zijn weer begonnen

Zij mochten hun roosters ophalen op de school waar ze nu ‘brugpiepers’ zijn geworden. De meeste eersteklassers starten met een introductieprogramma, dat soms enkele dagen duurt: sporten, samenwerken en, zoals OSG Sevenwolden in Grou dat organiseert, een verkeersmarkt.
Daarbij zijn diverse vertegenwoordigers van weggebruikers aanwezig die de leerlingen vertellen waar zij rekening mee moeten houden in het verkeer, en andersom. Hoe werkt een dode-hoek spiegel, wat doet alcohol met je lichaam, zie je scherp genoeg, enzovoorts. Omdat de leerlingen nu meestal voor het eerst langere einden fietsen naar school – in groepen – is het goed hen voor te bereiden op dit aangepaste verkeersgedrag.

De al iets ervarener leerling in het voortgezet onderwijs zal ook vandaag het nieuwe lesrooster hebben bestudeerd.

Basisscholen zijn alweer een week bezig. De meeste kinderen zijn alweer gewend aan hun nieuwe klassen, lokaal, leraar…
Bij RKBS Sint Radboud wordt deze week gestart met het klaarmaken van de voorbewerkingen voor het plaatsen van een semi-permanent leslokaal. Nadat twee jaar gebruik is gemaakt van een lokaal van It Tredde Sté is de conclusie dat het nog lang wachten is op een nieuw (gezamenlijk) schoolgebouw. Daarom heeft ook de gemeente ingezien dat het voor een school beter is dat leerlingen bij elkaar kunnen leskrijgen, de leraren niet ge-isoleerd hoeven te werken en is alles klaar voor het plaatsen van een tijdelijk extra lokaal. Naar het zich laat aanzien kunnen de kinderen van groep 5-6 daar na de herfstvakantie leskrijgen.

../images/nieuws/1-map2007/radboudstartaanbouw.jpg
[de 1e levering van materialen was op de 27e aug.]
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen