VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 8 april 2008 | door Redactie

0

De Voltreffer

 
INLEIDING “ R.I.P  ?? ”
 
Jirnsum, we have got a problem! We beginnen maar weer met dezelfde zin. Wederom deze maand welgeteld 2 mailtjes waarin stukken worden aangeleverd. Als we dan zien dat op internet meerdere items staan waarin wel nieuwe feiten worden vermeld dan voelen wij (ik) ons wel wat voor jan met de korte naam.
Maar gelukkig bestaat er zoiets als kopiëren en plakken binnen Word of andere tekstprogramma’s. Wij zijn dan ook zo vrij geweest deze stukken ook in deze voltreffer te plaatsen.
 
De lente staat voor de deur. Nog maar een paar weken en dan nadert alweer het einde van het seizoen. Sommige ploegen moeten maar liefst drie maal door de week inhalen. Bij andere valt het juist wel weer mee. In de profcompetitie had men gesproken over competitievervalsing. Bij de lagere competities zal men dit niet gauw zeggen al geeft de stand veelal een verkeerd beeld. De velden zijn er  dankzij de vele regenbuien niet beter op geworden. Hopelijk brengt de lente en de zomer ons veel zon. Op naar het einde van de competitie! Op naar het EK.
 
Redactie Voltreffer
 
Eddie trapt af…

Het voetbalseizoen 2007/2008 is bijna afgelopen. De spanning in de derde klasse A stijgt.
Blijven de mannen van Dick Schambach zich handhaven in de derde klas en mag de nieuwe trainer Fokke Jan de Vries volgend seizoen dus in de derde klas blijven?
Het blijft tot de laatste uitwedstrijd tegen GAVC op 27 april heel erg spannend.
Aan de inzet van het eerste elftal zal het zeker niet liggen. Ons tweede elftal bevind zich nog steeds in zwaar weer, laten we hopen dat zij zich toch in deze moeilijke klasse kunnen handhaven. De overige elftallen zijn over het algemeen redelijke middenmoters en presteren naar behoren. Datzelfde geldt zeker voor ons dameselftal, dat nog steeds bovenin de 4e klasse meedraait. De jeugdelftallen presteren met wisselend succes. Dit seizoen is toch even anders als het onovertroffen jubileumseizoen 2006/2007. In het Engels heet het ook wel:”what goes up, must go down”. Denkt u aan uw opgave voor de afsluitende familiedag op 24 mei ?
Ook wordt er door bestuur en commissies al weer gewerkt voor seizoen 2008/2009. Leiders en trainers worden weer benaderd, commissies worden aangevuld, het oranje informatieboekje wordt voorbereid en de speerpunten voor het volgende seizoen blijven voorlopig dezelfde: Vrijwilligersbeleid en Jeugd.
Twee zaken die ook van alles met elkaar te maken hebben, immers: wie de jeugd heeft, heeft
de toekomst.. Maar zonder goede vrijwilligers geen begeleiding, ook niet bij de jeugd.
Op de afgelopen bijzondere ledenvergadering heeft u hier meer over gehoord.
Voorlopig gaat het seizoen nog even door.
Ik wens iedereen nog een paar sportieve weken toe en graag tot ziens op 24 mei of eerder.

Ed den Dulk

Voorzitter VVI 

 

AGENDA APRIL / MEI
–  17-04-2008 Atje Keulen-Deelstra toernooi (gaat niet door) De BIning 
–  18-04-2008:     Jan van Dijk toernooi
–  23-04-2008 Katjestoernooi (gaat niet door)
–  24-05-2008:     Familiedag V.V. Irnsum
 
 
 
 
 
INLEVERDATUM VOLTREFFER
 
– 7 mei 2008
– 4 juni 2008
 
Emailadres: S.visser972@chello.nl
Alternatief: Sjoppie@hotmail.com
 
 
NIEUWS VAN DE SENIORENCOMMISSIE
 
Zo net na de winterstop willen wij toch even wat ons laten horen.
Het is een bewogen seizoen waar vele zaken onder de loep genomen zijn. Verschillende denktanks hebben zich ter verbeteringen van de voetbalvereniging gebogen. Hier zijn al heel wat positieve dingen uit gekomen.
Ook zijn er een aantal mensen die als leider, trainer of anders ophouden volgend seizoen. Daarom vragen wij mede langs deze weg jullie aandacht.
 
Wij zijn druk op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het leuk lijkt om een team te leiden. Het gaat hier met name om het 1ste, de 3de en het 4de  team. 
 
Ook hebben Thea Hallema en Ruth van der Meer aangegeven dat ze na jaren trouwe dienst plaats willen maken voor anderen die de kassa op de zondag willen draaien.
Daarom zoeken wij dames of heren die de kassa willen bedienen en boekjes willen verkopen tijdens de thuiswedstrijden van het 1ste. Dit kan dan in een roosterdienst.
 
We kijken dringend uit naar een nieuwe trainer voor de dames en voor het 3de en 4de elftal.
 
Heel blij zijn wij met onze nieuwe velddienst vrijwilligers te weten: Janko Posthumus, Jouke Riemersma en William Niemarkt. Heren SUPER!!
 
Het draaiboek in de afwikkelfase en zal er straks in de “oude bestuurkamer” verschillende mappen in de kast staan waarin het reilen en zeilen van de accommodatie staat beschreven.
 
Afsluiting voetbalseizoen 2007-2008 staat gepland op 24 mei 2008 een spetterende dag voor jong en oud met een leuke muzikale afsluiting. Programma volgt….
Ook hier zoeken wij mensen die ons die dag willen assisteren met o.a. het klaarzetten en uiteraard het opruimen van het feestterrein. Je kan je opgeven bij Natasha Bendien of Jacob Hoekstra.
 
Mochten er vragen vanuit de leden zijn willen wij natuurlijk graag het één en ander toelichten. Ook staan wij open voor opmerkingen of suggesties ter bevordering en verbetering binnen onze vereniging.
 
Met vriendelijke groet,
De Senioren commissie
 
 
NIEUWS VAN DE JEUGDCOMMISSIE
 
Het afgelopen jaar was een zeer bewogen jaar voor de Jeugdcommissie.
Er werd al gestart met een zeer beperkte samenstelling.
In januari zijn Anneke Boonstra en Coba Fennema tussentijds afgetreden.
 
Gelukkig zijn Foppe Drijfhout en Hermien v.d. Meer bereidt gevonden om toe te treden tot de jeugdcommissie. Hermien gaat zich bezig houden met de toernooien.
J. van Dijktoernooi (D) op vrijdag   18 april vanaf ca. 17.00/18.00 uur
Katjestoernooi (F/E) op woensdag 23 april van ca. 14.00 – 18.00 uur
Foppe gaat proberen de scheidsrechtersorganisatie digitaal op te zetten.
Het is de bedoeling dat aan het begin van het seizoen alle scheidsrechters ingepland worden en hiervan een schema krijgen. Zodra het programma definitief is krijgen de scheidsrechters via de mail nogmaals een herinnering.
 
Het wedstrijdprogramma incl. de ingeplande vrijwilligers van scheidsrechters, velddienst en kantinedienst is voortaan ook te vinden op vv irnsum site op Internet.
 
MAAR WE KUNNEN ECHT NOG WEL VERSTERKING GEBRUIKEN!
Er is nog een vacature voor het secretariaat en zoeken we nog versterking voor de organisatie voor de voetbal inhoudelijke zaken, o.a. voor  invulling trainingen en daar bij behorende besprekingen etc.
 
Samen staan we sterk, en is het voor een ieder te doen en vol te houden.
Wij kunnen het alleen maar volhouden als op “ zeer korte termijn”  de vacature´s worden vervuld. Dan is er ook weer ruimte om naar de toekomst te kijken.
 
 
 
ONZE KINDEREN HEBBEN RECHT OP EEN GEZONDE VOETBALVERENIGING.
Daar zijn wij toch verantwoordelijk voor???????
 
WIE VOELT ZICH GEROEPEN????   Neem dan contact op met Jacob Hoekstra.
 
SAMENSTELLING JEUGDCOMMISSIE:
Voorzitter:                               Jacob Hoekstra               06 20422419
Wedstrijdsecretariaat:               Hennie Boorsma                       601125
Secretariaat:                            vacature   (tijdelijk Hennie Boorsma)
Scheidsrechtersorganisatie:       Foppe Drijfhout              602368
Joop Hoekstra                602282 
Toernooien:                             Hermien v.d. Meer          601736
Techn. Zaken/trainingen:          vacature
Algemeen:                               vacature
 
Met vriendelijke groet,
De Jeugdcommissie.
 
 
FAMILIEDAG 24 MEI 2008
 
Op zaterdag 24 mei organiseert VV Irnsum een familiedag ter afsluiting van dit voetbal seizoen. Jullie kunnen rekenen op een sportieve dag gevuld met een leuk programma.

Samen sporten is de motto voor die dag waarbij jeugd, ouders, senioren en vrijwilligers actief met voetbalbal bezig zullen zijn.
Ontvangst rond 13.00 uur en aanvang gezamenlijke sportactiviteiten zal s’ middags 14.00 uur zijn. Zodra het programma volledig is ingevuld krijgen jullie een agenda met opgave formulier.

Aan de ouders is ook gedacht. In de “Bernekoer” kunnen de kleintjes veilig ondergebracht zodat heit en mem zorgeloos de toernooitjes of anders kunnen volgen en zelfs meedoen. Ouders, gebruik van de Bernekoer geld de hele middag…..
De inwendige mens word niet vergeten die dag van belegde broodjes tot karbonades en saté, keus zat, en voor de jeugd is er een heus pannenkoek festijn. 
Als uitsmijter voor deze dag is er disco, o.l.v. DJ Terra, met aansluitend een gezellige avond waar we onder het genot van een drankje begeleid door live muziek na kunnen praten.
De jaarlijkse vrijwilligersavond zal ook op die dag plaats vinden en ook hier krijgen de vrijwilligers nog nader bericht over.
Wij zoeken uiteraard mensen die deze dag hun handen uit de mouwen willen steken je kan denken aan b.v. velden voorbereiden, het klaarzetten van tafels en stoelen, scheidsrechters, spelbegeleiders, bardienst, koks voor de barbecue enz. Je kan je opgeven bij Jacob Hoekstra juniorencommissie of Natasha Bendien seniorencommissie.

Noteer dus allen 24 mei 2008

 
WEDSTRIJDVERSLAG V.V. IRNSUM; ZEER BELANGRIJKE PUNTEN!
 
Voor de thuiswedstrijd tegen Stiens hoefde trainer Schambach zijn mannen niet extra te motiveren, iedereen had de verloren uitwedstrijd nog vers in het geheugen…………………………..
 
Stiens ontpopte zicht tijdens deze wedstrijd tot een uiterst vervelende ploeg. Niet zozeer door hun gevaarlijke spitsen maar juist door het gedrag van enkele spelers tijdens en na de wedstrijd. Bovendien met het oog op het nog zware programma (Frisia, Oldeboorn en gavc) is het vandaag noodzakelijk om de punten in eigen huis te houden.

Beide ploegen begonnen fel aan de wedstrijd en probeerden het middenveld in handen te krijgen. Ondanks de werklust aan Irnsummer zijde was het toch Stiens dat een licht overwicht verdiende. Gelukkig lukte het de Stiensers niet om hun spitsen goed in stelling, wel werd de ploeg gevaarlijk met enkele corners en vrije trappen van van der Wey waarbij de lange mannen Meijer en Oostra werden gezocht. Aan de andere kant kreeg Irnsum een paar mogelijkheden via Atze Achttien, Marcel Brakels en Theo Terra maar het ontbrak aan een goede eindpass of de grensrechter vlagde af voor buitenspel. Breekpunt in de wedstrijd is de 35e minuut. Iwan de Jong breekt door na goed doorzetten en kan alleen worden gestopt middels een overtreding van Meijer. De goed leidende scheidrechter kan niet anders dan de rode kaart trekken en Stiens moet met 10 man verder.

De vrije trap van Brakels hobbelt in de handen van de keeper.  Ondanks de goeie afspraken die in de rust worden gemaakt is in de 2e helft niet te merken dat Irnsum een man meer heeft. Slordig spel aan Irnsum zijde doet het lijken alsof juist Stiens met een man extra op het veld staat. Het is keeper Michel Schippers die met een prima redding zijn ploeg in de wedstrijd houdt. Irnsum besluit meer van de goal af te spelen en druk naar voren te geven. Hierdoor wordt Irnsum steeds sterker. Een uittrap van Schippers wordt verkeerd beoordeeld door de laatste man van Stiens en Irnsum breekt uit. De voorzet wordt in 1e instantie nog gemist door Dick Hellinga maar bij de 2e paal is het Theo Terra die de bal achter Schaafsma kopt, 1-0.

In het laatste kwartier gaat Stiens met 4 spitsen spelen en gokt erop dat de bal een keer goed valt. Bij een corner krijgen ze bijna het geluk aan hun zijde echter Remco den Dulk brengt koppend op de lijn redding. Aan de andere kant krijgt Irnsum nu veel ruimte, dit resulteert in een aantal goeie mogelijkheid op de 2-0 om de wedstrijd in het slot te gooien. Echter weten de voorwaartsen van Irnsum de kansen niet uit te spelen waardoor het tot de laatste minuut spannend blijft. Om 16.00 uur fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en zijn de overwinningskreten tot in de wijde omtrek hoorbaar. 
 
 
WEDSTRIJDVERSLAG IRNSUM E1 – ZEEROBBEN E4
 
Het was een thuis wedstrijd, de Zeerobben uit Harlingen waren met 11 spelers gekomen, wij hadden er maar 7.In het begin van de wedstrijd had niemand in de gaten dat zij er 9 spelers in het veld hadden maar na hun eerste goal merkte de scheids het en later werd dat doelpunt afgekeurd. De Zeerobben wonnen wel, de eindstand was 1 – 6. Mark Bloem scoorde voor Irnsum. De Zeerobben deden heel irritant en flauw tegen ons. Toen de wedstrijd was afgelopen moesten we handjes geven. Hun spuugden eerst op hun handen, dat was vies.
 
Verslag door Dirk van der Meulen
 
 
 
 
 
 
 
 
WEDSTRIJDVERSLAG DAMES NICATOR– IRNSUM 1
 
Zaterdag 8 maart j.l. reizen 12 dames af naar Leeuwarden om bij de dames van Nicator op voetbalbezoek te gaan.
 
In de wetenschap dat Irnsum Dames met 10 wedstrijden gespeeld te hebben 18 punten hebben vergaard en dat er voor Nicator met een wedstrijd meer nog op 4 punten staat, tja….Toch zijn de dames niet gerust, mede omdat er maar 1 wissel is en de wedstrijd tegen Grou, ook al is dat al een maand geleden, nog wel redelijk in het geheugen zit. Het ritme en de efficiëntie om het spelletje vlot te spelen is er niet. Toch maar eens kijken wat er vandaag gaat gebeuren.
 
Met Jo-Ann weer in de gelederen, die na 3 weken skiën het voetbalveld weer eens gaat opzoeken, en de verdere vaste waarden ook aanwezig zou het toch moeten kunnen vandaag. Met een redelijk positieve instelling en de eerste helft tegenwind wordt er begonnen aan deze pot voetbal. Het eerste half uur wil het allemaal niet zo lukken. Inderdaad het eerder genoemde ritme en efficiënte ontbreken. Dan is het toch weer Marisca die de keeper (40+) weet te verschalken. Een beetje lucht en dan ook met de nadruk op een beetje want al vlot weet Nicator uit een corner de 1-1 te scoren. Slecht weggewerkt vanuit de verdediging en puur eigen schuld. Snel daarna komt Marisca weer voor de keeper en scoort dan toch de 1-2 net voor rust.
 
Voor de rust heeft trainer Cor al besloten, in samenspraak met leider Geert, dat er anders gevoetbald moet worden. Simpel 1 op 1 voetballen en dan eens kijken wat er gebeurt. Mooi, het halve team wisselt van positie en nu met de wind in de rug eens kijken of er meer te halen valt. De einduitslag had met gemak minimaal 4 goals meer kunnen zijn ware het niet dat de voorhoede de meest simpele ballen er niet in krijgt. Dan is het toch Rennie die uit de meest onmogelijk bal, 5 meter naast de goal en bijna op de achterlijn, de bal via de beide palen toch in de goal krijgt. Marisca is er dan klaar mee en heeft het wel gezien en zodra ze de mogelijkheid heeft, schiet ze de 1-4 in de goal.
 
Het ritme en de efficiënte; 2 kernwoorden waar het toch om draait, komen langzaam een beetje terug. Gelukkig mogen we volgende week weer, thuis tegen TTBC. Dat zou toch moeten kunnen aangezien ze 11 wedstrijden hebben gespeeld en op 6 punten staan….
 
 
 
 
 
WEDSTRIJDVERSLAG DAMES IRNSUM 1 – TTBC 1
 
Ritme en efficiëntie; we zullen zien waar ze ons vandaag zullen brengen.
 
Op zaterdag 15 maart staat de wedstrijd tegen TTBC, heerlijk thuis, op het programma. Met de zeer matige wedstrijd van vorige week nog in gedachten is de teamspirit toch redelijk aanwezig. Alleen is er maar 1 wissel tot de rust en met een beetje geluk hebben we er na rust 2…. ‘Ach we gaan van onze eigen dameskrachten uit en gaan zelf eens lekker voetballen’; denkt een wel zeer positief ingestelde dame op dat moment.
 
Met routinier Peter de Borst als scheids, hij is zo langzamerhand wel wat gewend van deze dames, gaat de wedstrijd van start. Het is eerst nog een beetje zoeken maar gedurende de eerste helft wordt er redelijk gecombineerd. Halverwege de 1ste helft is het Rennie, deze keer geen 10 kansen nodig om een goal te scoren, die uit een prima voorzet van ons aller ‘lytse’ (gedoopt Gea) de 1ste goal weet maken. Prima actie van beide meiden en de koppies gaan wat verder omhoog. Ook Anja heeft vandaag wat minder moeite met scoren en werkt vlot na de eerste goal een mooie voorzet af en scoort daarmee de 2de goal van deze middag. Helaas krijgt TTBC het dan op de heupen en weten ze keepster Hinke te verschalken, score 2-1. Met nog altijd een voorsprong van één goal en de thee in zicht, is het Leonie die het tijd vindt voor een wel erg opmerkelijke actie. Uit een corner van Anja krijgt ze de mogelijkheid om de bal te koppen. Niet denken maar doen, heel goed, want zonder dat ze het zelf in de gaten heeft staat het prompt 3-1. Dankzij juichende Jirnsumer dames begrijpt ook Leonie wat ze heeft aangericht!
 
Tijd voor thee en een evaluatie van de 1ste helft die nog steeds wat matig is ondanks de voorsprong. Er moet nog even een tandje bij in de 2de helft willen we ook als winnaar het veld af kunnen lopen.
En ja…. over de 2de helft valt weinig goeds te melden. De 2de goal van TTBC valt na een minuut of 20 en dan wordt het billen knijpen. Alsof er dan ook helemaal niets meer lukt en het fysiek onderling alleen maar erger wordt, de conditie het her en der laat afweten en de scheids zo nu en dan meer dan genoeg van het gez..k van de dames heeft, is het eigenlijk niet meer om aan te zien. Zwaar zijn dan ook de laatste 25 minuten en als Peter dan ook afluit kunnen we alleen maar dankbaar zijn dat de schade beperkt is gebleven en we toch een overwinning mogen noteren: einduitslag 3-2.
 
 
 
 
Enige positieve aan deze uitslag is dat we nog steeds keurig 3de staan.  Ondertussen is de wedstrijd tegen DTD al een keer uitgesteld en vervolgens ook nog een keer afgelast wat betekent dat de dames de eerst volgende keer tegen de meiden in het geel van het D.V.O. mogen aantreden. Zij hebben op dit moment 6 punten uit 11 wedstrijden en we gunnen ze zeker geen punten op 5 april a.s..
 
 
 
 
 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen