VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 22 mei 2008 | door Redactie

0

De Voltreffer

VOLTREFFER
 
REDACTIE TRAPT AF
 
Nog een paar weken en dan zit het seizoen 2007/2008 er alweer op. Een seizoen met voor velen dieptepunten en voor velen hoogtepunten. Het eerste team heeft zich weten te handhaven in de derde klasse. In een ware thriller werd streekgenoot GAVC verslagen met 2-3. In Grou winnen en handhaven. Het leek wel een waar verhaal voor een mooie film. Ook het tweede elftal heeft zich weten te handhaven in de reservetweede klasse. Ook dit is een zeer goede prestatie. Volgend jaar kunnen er dus wellicht weer plannen worden gemaakt voor wat prijzen… Trainer Dick Schambach verlaat Irnsum na twee seizoenen. Hij gaat naar s.c. Berlikum waar hij moet proberen het eerste elftal weer in de derde klasse te krijgen. Op het moment van schrijven is het afscheidsfeest voor hem al geweest, en nogmaals bij deze weg wil de redactie hem bedanken voor de afgelopen twee seizoenen. Nieuwe trainer voor het eerste elftal wordt Fokke de Vries. Voor velen die het eerste elftal volgen is dit een bekende. Met hem zal Irnsum volgend jaar proberen deze prijzen te halen.
 
Vooralsnog is dit de een na laatste voltreffer uit mijn hand. Ik wil iedereen bij deze alvast bedanken voor alle kopij die de afgelopen jaren zijn aangeleverd. Ik heb het met plezier gedaan maar de spreekwoordelijke koek is nu op. Bij deze wil ik iedereen zijn aandacht nog even vragen voor de landelijke ALS dag die gehouden wordt op 21 juni in de wijde steeg in Irnsum. De opbrengst gaat zoals iedereen inmiddels weet naar de stichting ALS welke het geld wil gebruiken voor nieuwe en betere onderzoeken. De familiedag op 24 mei zal ook in het teken staan van ALS. Samen kunnen we een steentje bijdragen aan het onderzoek naar deze verschrikkelijke ziekte.
Als laatste wil ik iedereen een plezierige vakantie wensen en tot volgend seizoen.
 
Namens de redactie, Sjoppie.
 
AGENDA MEI / JUNI
 
– 24 mei 2008:     Familiedag V.V. Irnsum
– 7 juni 2008:       Rommelmarkt
– 21 juni 2008:     Midzomerdag in het teken van de ziekte ALS
 
INLEVERDATUM VOLTREFFER
 
– 4 juni 2008
 
Emailadres: S.visser972@chello.nl
Alternatief: Sjoppie@hotmail.com
 
 
Zaterdag 24 mei 2008 afsluiting voetbalseizoen VV Irnsum 2007-2008
 
Op zaterdag 24 mei 2008 is de afsluiting van het huidige voetbalseizoen, op deze dag
zijn er verschillende activiteiten voor jong en oud.
Jullie kunnen rekenen op een sportieve dag gevuld met een leuk mix programma.
‘Samen sporten’ is het motto voor deze dag, waarbij jeugd, ouders, senioren en voetbalvrijwilligers actief met voetbal bezig zijn.
 
Aan de ouders is ook gedacht. In de “Bernekoer” kunnen zij de kleintjes veilig onderbrengen, zodat heit en mem zorgeloos met de toernooitjes of met andere spellen mee kunnen doen. Ouders, gebruik van de Bernekoer is de hele middag mogelijk.
 
Als afsluiting van het dagprogramma is er een disco voor jong en oud en een heus pannenkoekfestijn voor de jeugdleden. Voor sporters en vrijwilligers is er aansluitend een gezellige avond met Live muziek waar we onder het genot van een drankje na kunnen praten over het afgelopen seizoen.
 
De jaarlijkse algemene vrijwilligersavond voor alle sportverenigingen die sportpark “de Bining” als thuisfront hebben, zal ook deze dag plaatsvinden.
Alle vrijwilligers krijgen hier zoals gewoonlijk een persoonlijke uitnodiging voor.
 
Wij zoeken nog mensen die deze dag mee willen helpen om bijvoorbeeld: velden voor te bereiden, scheidsrechters, spelbegeleiders, koks voor de barbecue enz. Dus geef je op!
 
Het programma ziet er als volgt uit:
13.30  Opening
14.00  Spelcircuit voor jeugdleden, ouders, seniorenleden en voetbalvrijwilligers
15.30  Voetbaltoernooi voor jeugdleden, ouders, seniorenleden en voetbalvrijwilligers
16.45  Ren je rot o.l.v. Martin Brozius en prijsuitreiking
17.15   Muziek voor jong en oud met pannenkoek eten voor de jeugd
en aansluitend aanvang vrijwilligersavond
19.30  Aanvang live muziek.
 
 
 
 
ROMMELMARKT 2008
 
Op zaterdag 7 juni 2008 organiseert de voetbalvereniging Irnsum weer een rommelmarkt op het parkeerterrein van sportcomplex De Bining…

Om logistieke redenen halen we de ‘rommel’ niet meer op vrijdagavond op, maar op zaterdagochtend vanaf ongeveer 9.00 uur. Dat betekent dat de verkoop van 13.30 tot 15.30 uur zal zijn. Evenals voorgaande jaren is het vanaf medio april mogelijk spullen alvast aan te bieden. Wij verzoeken u wel dit alleen te doen als u zelf geen mogelijkheid heeft het te bewaren tot 7 juni. Hiervoor kunt u contact opnemen met één van de commissieleden. 

Ervaringen uit het verleden hebben geleerd dat we grote bankstellen en fauteuils nagenoeg niet verkopen en we hebben dan ook besloten deze niet meer mee te nemen.

De commissie:
• Niek Haringsma (602383)
• André Kramer (601479)
• Johan Langhout (601736)
• Henk Tuttel (602206)

 
 
WEDSTRIJDVERSLAGEN JEUGD
 
Jirnsum F1- Rood/Geel F3
 
Zaterdagmorgen 12 april 9.00. Het is weer zover! De wedstrijd van vorige week is vergeten en de mannen gaan met frisse moed de wedstrijd in.
De wind waait hard over de velden van sportpark de Biening , de eerste helft word er met wind tegen gespeeld.
Op doel staat deze keer Jacco, hij is er helemaal klaar voor!
Al snel valt het eerste doelpunt voor Jirnsum, deze mooie goal word gemaakt door Christiaan Bootsma! Zo die is binnen!! Er word mooi overgespeeld en al snel maakt Dennis v/d Laan de tweede! Voor de rust wordt er nog een keer gescoord en wel door Jurjen! De heren gaan opgewekt de kleedkamer in voor een beker limonade.
Na wat peptalk en schouderklopjes links en rechts gaan ze beginnen aan de tweede helft. Nu hebben ze wind mee! En dat is te merken! De keeper van Rood/Geel krijgt een hele serie om de oren!!  Goal nr 4  en 5 worden gemaakt door Joshua, nr 6 door Jurjen, nr 7 door Christiaan Bootsma, nr 8 door Dennis v/d Laan,  nr 9 door Jurjen, nr 10 door Joshua en de laatste door Christian Bouius!!
11-0 is de einduitslag,wat een wedstrijd!!! Tjitse Efde trakteert de spelers op een welverdiende zak snoep, lachend gaan de topspelers het weekend in.
 
Jurjen Poort
 
 
 
 
 
 
 
 
WWS F1 – Jirnsum F1
 
Wij hebben zaterdag 19 april tegen WWS gespeeld. Het was een spannende wedstrijd, want WWS staat tweede en wij derde. WWS scoorde eerst de 1-0; dit was “pruts” goal. Toen scoorden wij (Jurjen) de 1-1 en vervolgens 1-2 voor ons door Joshua. In de tweede helft werd het 2-2; ik (Christiaan) stootte de bal eerst weg; helaas in de voeten van een WWS speler.
 
In de eerste helft waren zij beter; in de tweede helft waren wij beter. De eindstand van 2-2 was dan ook terecht. We hebben allemaal goed gespeeld en goed ons best gedaan.
 
Zondag was ik de pupil van de week. Ik mocht meedoen aan de Warming Up van het eerste. Alle spelers en trainers waren erg aardig. Verder mocht ik de aftrap verrichten en een goal scoren bij Aldeboarn. Aldeboarn was beter dan Jirnsum. De Nr. 10 van Aldeboarn scoorde met een prachtige vrije trap, die onthoudbaar was voor onze keeper. Het werd 3-0 voor Aldeboarn. De stand van de wedstrijd werd door mij bijgehouden op het grote scorebord. Ik heb de hele wedstrijd in de dug-out van Jirnsum gezeten. Ik heb veel geleerd van de spelers. Er kwamen best veel uit Reduzum. Volgende week moeten ze tegen GAVC. Ik wil deze wedstrijd graag zien. Ze moeten winnen of gelijkspelen tegen GAVC. Het wordt allemaal erg spannend.
 
 
Christiaan Bootsma
 
 
TIJNJE WINNAAR JAN VAN DIJK TOERNOOI
 
Vrijdag 18 april werd er gestreden om de Jan van Dijk-bokaal. Het jaarlijkse voetbaltoernooi voor D-pupillen van voetbalvereniging Irnsum.
De koude wind en het drukke voetbalprogramma (competitie en schoolvoetbal) mochten de pret niet drukken. De Tynje kon de grootste beker in ontvangst nemen met drie gewonnen wedstrijden en één gelijkspel, gevolgd door Irnsum D1, GAVC, Warga en Irnsum D2.
 
 
 
JIRNSUM F3 –  LEEUWARDER ZWALUWEN
 
Soms krijg je ook wat aangeleverd in Excel formaat. Dit was echter niet op een normale wijze in deze voltreffer te plaatsen. Na wat plak en knipwerk is er toch nog wat van gemaakt.
 
 
“Zooooooo, wat een wedstrijd, wat een spanning, dit was ook aan het publiek, wat met grote getale aanwezig was te merken. De tegenstanders waren met 9 spelers, na overleg is besloten om met 9 tegen 9 te spelen, dit betekend wisselen, dit gebeurde dan ook aan de lopende band waardoor iedereen heeft kunnen spelen en op adem heeft kunnen komen. Ik sta er versteld van hoe de dames en heren zich verbeterd hebben, iedereen heeft er zin in, en doet enorm zijn best. Er werd hard gewerkt, volgens mij was iedereen na de wedstrijd bekaf.
Dat we verloren was puur geluk voor de tegenstander. Voor de wedstrijd waren er wel geluiden te horen over de taaie tegenstander van de vorige keer (toen werd er verloren met 7-2), zodra je deze geluiden hoort merk je de motivatie om beter te presteren, nou dit was duidelijk. Het team mag trots op zich zijn, ze laten zien dat ze steeds beter en zelfverzekerder worden. Ik geloof niet dat ik veel meer hoef te zeggen, en kijk uit naar de volgende wedstrijd, en hoop dat de ouders er weer in grote getale aanwezig zijn”
 
van Pieter van der Meulen.
 
Wedstrijd:    IrnsumF3-Lwdzwaluwen
Stand:          3  –  4
 
Onderstaande een taktisch hulpmiddel van de leider wat betreft de score en de wissels:
 
Naam speler:
Keeper
Aanvoerder
Gescoord:
Gewisseld
 
 
 
(aantal)
 
Markus Heeringa
2e helft
 
 
x
Peter van der Meulen
 
 
1
x
Folkert Kiestra
 
 
1
x
Klaas Hellinga
 
 
 
x
Jesse v/d Velde
 
 
1
x
Stefan Bouius
 
 
 
x
Robin Jensma
1e helft
 
 
x
Imme Koster
 
x
 
x
Jarin Hoekstra
 
 
 
x
Jarno Wijtsma
 
 
 
 
Simon Bruinenberg
 
 
 
x
Iris Douma
 
 
 
x
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
In rood genoteerde namen spelen (nog) geen wedstrijden
 
 
 
 
 
 
 
 
 
WEDSTRIJDVERSLAG WARE THRILLER
 
GAVC kon via vele opties nog in de nacompetitie terecht komen, terwijl voor Irnsum het een simpel verhaal was : punten halen om de degradatiestrijd te ontlopen!

Het was echter GAVC dat vanaf het beginsignaal van de uitstekende referee Laanstra de toon zette en de bovenliggende partij was. Verzorgd voetbal via de flanken (vooral over rechts) zette de Irnsum-defensie steeds opnieuw onder druk, maar doelrijpe kansen leverde het niet op. Zonder Fons van Steen, maar met Koopmans en Bodde was ere en duidelijk optisch overwicht voor GAVC.
Irnsum hanteerde de lange bal steeds weer, maar ook daar vloeide weinig bloed uit voor de Grousters, want doelman Darband Adjar kwam nooit in gevaar.
GAVC was de makkelijker voetballende ploeg, Irnsum leverde strijd en inzet om het verschil te compenseren. Net buiten het 5-meter gebied liepen Koopmans en Irnsum-doelman de Jong tegen elkaar op na een kwartier, en het was duideljk GAVC dat de openingstreffer zocht. Een prachtige vrije trap van Faber kon net voor de instormende Braaksma weggehaald worden, Paul de Vries bracht een paar keer vanaf links de bal goed in en Irnsum moest terug. Na ruim een half uur konden de gasten ook wat ruimer ademhalen, want de precisie verdween uit het voetbal van de jongens van Koos van Dijk, en via de lange bal kwamen de gasten zo af en toe dreigend in de buurt van het GAVC-doel. Voor de neutrale toeschouwer ontwikkelde zich een vervelende spelbeeld; Een GAVC, dat qua voetbal wat beter speelde, en een Irnsum, dat via fysiek spel,gelardeerd met vele kleine overtredinkjes de Grousters redelijk gemakkelijk tegenhield

Tot het moment vlak voor rust……… Leo Faber koos vanaf een kleine dertig meter voor een verwoestende uitbal, die boven keeper Johan de Jong op de lat spatte. Paul de Vries was attent ter plaatse en schoof de bal tegen de touwen.
Grensrechter de Haan van Irnsum attendeerde scheidsrechter Laanstra op de buitenspel-positie van de Vries en kreeg zijn gelijk…..geen treffer !

Na rust leek het voor de Grousters dan toch goed te komen. Sikkema zocht de bovenhoek buiten bereik van doelman de Jong, maar Remco den Dulk sloeg de bal uit het doel ! Een rode kaart was zijn “beloning” en de toegekende strafschop werd door Eric de Wit onberispelijk benut.(1 – 0)
De thuisclub rekende zich al rijk en ook bij Irnsum was het vertrouwen op de goede afloop niet al te groot. Maar zoals het al zo vaak vertoond is in het voetbal, het team met 10 man richtte zich op en maakte onvermoedde krachten los.

Routinier Jeroen Bodde was iets te lakoniek en liet zich de bal afpakken door Rogier Nugteren, die Marten Hiemstra vrij voor doel bracht. Koelbloedig afronden bracht de 1 – 1 stand op het scorebord en Irnsum uit de problemen.
GAVC speelde nog meer naar voren en verwaarloosde ietwat de verdedigende stellingen, omdat alleen ruime winst nog zicht bood op de nacompetitie.
Theo Terra maakte dankbaar gebruik van deze instelling, door Eric de Vries simpel uit te kappen, Braaksma achter zich te houden en keeper Adjar via een keurig lobje te verschalken ( 1 – 2 ) De tien man van Irnsum toonden aan, dat duelkracht, de absolute wil om niet te verliezen, vaak belangrijker zijn dan potentiële voetbalkwaliteiten, trokken zich terug voor hun eigen doelman en loerden op een uitval. GAVC probeerde het wel, kreeg kansen uit vrije trappen en hoekschoppen, maar eigenlijk geloofden maar weinigen van de trouwe supporters nog in de kansen.
Vooral niet, omdat overtredinkjes en blessurebehandelingen alle tempo uit de wedstrijd haalden.
En toen in de 83-ste minuut Rogier Nugteren via een droge knal uit een afgeslagen corner het net achter Adjar opnieuw liet bollen, was het eigenlijk “over en sluiten maar” voor GAVC. Dat Rienk-Wim Braaksma vlak voor het bevrijdende eindsignaal nog via een kopbal de eindstand op 2 – 3 bepaalde was alleen voor de statistieken, en bekroop de teleurstelling even de Grouster aanhang.

Maar na het afscheid van Fons van Steen en (uitgesteld) Aldwin Wierstra was het realiteitsbesef al snel weer aanwezig….. GAVC heeft als promovendus tot aan de laatste dag meegedaan voor een prijs, en kan dus terugzien op een goed seizoen.
En dat buur Irnsum ook volgend jaar weer 2 x tegenstander zal zijn is alleen maar stimulerend voor het voetbal in deze omgeving !

Theun de Boer
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen