VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 9 november 2006 | door Redactie

0

de Voltreffer

Dick Schambach, die duidelijk mogelijkheden ziet in het huidige eerste elftal.
Met een nieuwe tribune, die op de eerste competitiewedstrijd van het seizoen officieel geopend is. Met een mooi puntdak op de kantine en volledig gerenoveerde kleedruimtes. Straks nog met een nieuwe keuken en de v.v. Irnsum is klaar om haar 75-jarig jubileum te gaan vieren. Met dank aan al die vrijwilligers, die naast de “gewone” werkzaamheden voor de vereniging ook nog tijd vonden om wat
extra ‘s  te doen. Binnenkort nog de algemene ledenvergadering en het seizoen is al weer aardig op gang.
 
Dan moet mij toch iets van het hart. Alles ziet er dus weer schoon en blinkend uit.
Echt een sportcomplex om trots op te zijn. Laten we proberen om dat ook zo te houden. Ik heb een kleedruimte gezien, die na 1 wedstrijd al weer rijp leek voor renovatie. Gelukkig bleek het alleen om gras, zand, klei, zeep, kapotte papieren bekertjes, volle papieren bekertjes en wat vergeten t-shirts te gaan. Maar toch, laten we met elkaar afspreken om de kleedruimtes schoon en opgeruimd achter te laten. Het is een kleine moeite, maar soms met grote gevolgen. Alvast bedankt.
 
Dan is het komende jaar ons jubileumjaar. Op 28 december 2006 bestaat onze vereniging 75 jaar en wordt er een grote receptie gehouden. Tevens vind dan de uitreiking van ons jubileumboek plaats. Onze feestweek is dan van 4 t/m 10 juni 2007. Allerlei activiteiten en evenementen worden dan georganiseerd. De jubileumcommissie is al een paar jaar bezig om dit alles te organiseren. Wordt u op de een of andere manier gevraagd om uw medewerking te geven, aarzel dan niet, want wat is er mooier dan een 75-jarig jubileum?
 
Ik ga stoppen, anders duurt deze aftrap langer dan de hele wedstrijd.
Ik wens een ieder, maar zeker ook de redactie van de Voltreffer, een prachtseizoen toe zonder rode en gele kaarten, en ik zie u graag op, naast en in het veld.
 
Ed den Dulk
 
Voorzitter VVI
 
 
Van de Redactie
 
Iedereen die een vervent Voltreffer lezer is moet de vorige maand raar opgekeken hebben toen de Stim op de deurmat lag. Geen Voltreffer. Door miscommunicatie met het drukteam van de Stim waren we te laat met aanleveren. Toch hebben we ervoor gezorgd dat er 150 kopieën zijn gedrukt om uit te delen aan alle leden. Helaas is dit ook wederom fout gegaan door miscommunicatie, waardoor er nu een nog steeds een grote stapel in de kantine ligt. Dus als je hem nog wil lezen dan weet je een kopie te vinden in de kantine.
 
Helaas is er nog een veel groter probleem dat ons erg veel zorgen geeft. En dat is dat er totaal, echt totaal niks aangeleverd wordt. Wat wij dan niet snappen is, dat er mensen zijn die als ze geen Voltreffer kunnen lezen in de Stim hun mondje open doen. Diezelfde mensen snappen echter niet dat wij als redactie afhankelijk zijn van anderen.
 
De vorige maand heeft er een oproep gestaan dat wij graag alle emailadressen van alle leiders willen ontvangen. Verder vinden wij het meer dan normaal dat elk team minimaal eens in de twee maanden haar medeleden op de hoogte stelt van het reilen en zeilen binnen het team. Voor ons is het ook veel leuker (motiverender) om een lekkere dikke Voltreffer te maken.
 


Dus, AUB Lever ons kopij aan. Lever ons andere dingen aan, ideeën. Het maakt ons niet uit. Dit alles kun je mailen aan s.visser972@chello.nl. Laten we er samen voor zorgen dat de Voltreffer blijft bestaan en dat we maandelijks weer mooie stukjes kunnen lezen. Alvast bedankt.
 
Redactie Voltreffer
 
 
V.V. Irnsum 75 jaar !
 
Op 28 december 2006 bestaat de Voetbalvereniging Irnsum 75 jaar.
Dit schitterende feit laat de vereniging natuurlijk niet zomaar aan zich voorbij gaan.
Van 4 t/m 10 juni 2007 wordt er een heuse feestweek georganiseerd, waar zowel jong en oud aan mee kunnen doen.
 
Deze unieke feestweek beperkt zich niet alleen tot leden en oud-leden, het gehele dorp wordt erbij betrokken. Dit omdat de V.V. Irnsum in al die 75 jaar naast het voetbal, ook een bijzondere en centrale sociale functie heeft gehad en nog steeds heeft in het dorp Jirnsum.
 
Ook wordt er, gedurende de gehele week, een expositie in de sportkantine georganiseerd. Wij stellen het enorm op prijs als u hiervoor nog interessant materiaal(foto’s, kleding, beeldmateriaal) heeft en dit ter beschikking wilt stellen. 
 
Dat is dus in juni 2007. Maar eerst gaan we dit heuglijke feit natuurlijk op de officiële jubileumdag vieren. Dat doen we ’s avonds vanaf 20.00 uur in Zalencentrum De 2 Gemeenten te Jirnsum. Tijdens deze avond zal aan het huidige bestuur van de V.V. Irnsum een speciaal voor dit jubileum samengesteld boek worden uitgereikt.
 
Tenslotte nog dit: Een groot aantal vrijwilligers is al een paar jaren druk met de voorbereiding op dit jubileum. Om een dergelijk jubileum op waardige wijze te vieren is er veel geld nodig.  
Daarom organiseert de jubileumcommissie regelmatig acties om geld voor dit jubileum te verkrijgen. Maandag 27 november a.s. organiseeert de jubileumcommissie wegens eerder groot succes, wederom een Banketstavenactie. U bestelt toch ook?
 
 
De Jubileumcommissie
Bestuur V.V. Irnsum     
 
 
Wedstrijdverslagen vanuit een andere oogpunt
 
CAB OP KARAKTER EN STRIJDLUST LANGS IRNSUM: 3-1..

Of het aan de nieuwe tenue’s lag van de nieuwe sponsors, Jas Kienstra bestrating en Makelaardij Kingma & Walinga, of aan de terugkeer van de spelers Jurrit Abma, Jelte Hylkema en Michiel Foekema. De thuisclub boekte in ieder geval een verdiende overwinning op he,t in de ranglijst, hoog staande Irnsum: 3-1.
En daar viel niets vanaf te dingen, enige smet zou kunnen zijn dat de tot vijf minuten voor tijd goed leidende scheidsrechter Oord het nodig vond om maar liefst 15 minuten blessure tijd toe te voegen en in die periode de thuisclub trakteerde op vier gele kaarten, wel of niet terecht.

Het thuis publiek zag de bui alweer hangen, binnen twee minuten na de aftrap scoorden de gasten uit een vrije trap, frank en vrij ingekopt door van Nugteren: 0-1.
Irnsum dacht dat de buit nu verder eenvoudig zou worden binnen gehaald en vertrouwde op goed combinatiespel en daarna de hoge bal hanterend.
De thuisclub dacht daar heel anders over en bleef zover mogelijk de aanval zoeken.
Een grote kans kwam er voor Pier Boersma, maar zijn inzet verdween tot ontsteltenis van de CAB-aanhang langs de verkeerde kant van de paal.
Daarna redde doelman Gert Jan Lammers op een keiharde in zet van Terra. Toch kwam de thuisclub verdiend op gelijke hoogte, de sterk spelende Jelte Hylkema bediende Jurrit Abma op maat en deze ronde koppend beheerst af: 1-1.
Dezelfde Abma, voor de tegenstander een ware plaag, had de 2-1 op de schoen na uitstekend werk van, de voor Rudy Feenstra invallende, Paul Hubbart, deze liep op snelheid de hele Irnsum defensie eruit en bediende Abma op maat, maar deze wist niet af te ronden. Het zou CAB een extra steuntje in de rug hebben geven, zo vlak voor de pauze.
Na de thee ging de thuisclub verder waar ze gebleven waren, op zoek naar een voorsprong. En Irnsum bleef volharden in de hoge bal voor doel waar doelman Gert Jan Lammers nu regelmatig bekwaam ingreep. Toch kwam de verdiende voorsprong voor de thuisclub en wie anders dan Martin Witteveen, wist op zijn manier (met de rug naar doel) uitstekend af te ronden: 2-1.Een uitstekende combinatie tussen Jurrit Abma en Martin Witteveen, werd in tweede instantie door Abma beheerst afgerond: 3-1.
De wedstrijd was gespeeld alleen niet voor de tot dan toe uitstekend leiden de arbiter Oord hij telde maar liefs 13 minuten blessure tijd toe en trakteerde alleen de thuisclub in die periode op een waar kaartenfestival. Wat niet weg neemt dat CAB op vechtlust en strijd een verdiende overwinning

boekte: 3-1.
 
(bron: www.voetbalnoord.nl)
 
 
Dronrijp kansloos ten onder.

Dronrijp wacht nog steeds op de eerste overwinning dit seizoen. Ook tegen het fysiek sterke Irnsum kon Dronrijp met name in de tweede helft geen enkele aanspraak op een punt maken en werd er uiteindelijk vrij kansloos met 0-3 verloren. Aanvankelijk kon Dronrijp in de eerste helft nog vrij goed partij bieden en kreeg het een aantal kansen op een doelpunt. Zo kreeg Dronrijp al in de 4e minuut de eerste kans, toen Arno Bosma na een afgeslagen corner op doel schoot. Zijn schot werd echter op spectaculaire wijze door een verdediger uit de bovenhoek gekopt. Vijf minuten later kreeg ook Irnsum zijn eerste kans, maar nu was het doelman Gert Jan Wispelweij die met zijn voet uitstekend redding bracht. Bij de daaropvolgende tegenaanval van Dronrijp kon Danny van Rootselaar alleen op het doel van Irnsum afgaan, maar zijn schot was te zwak om de doelman in de problemen te brengen. Gaandeweg de eerste helft werd Irnsum steeds sterker en nadat na ruim een half uur een voorzet net over werd gekopt, kwam de ploeg in de 35e minuut verdiend op voorsprong. Bij een hoge bal verloor Hillebrand Tanje het duel van zijn veel grotere en sterkere tegenstander en omdat Gert Jan ten onrechte zijn doel had verlaten, kon de bal simpel in het lege doel worden geschoven. Dronrijp had binnen vijf minuten weer op gelijke hoogte kunnen komen, maar slaagde daar helaas niet in. Zo werd uit een corner de kopbal van Schelte Hofstra van de lijn gehaald en werd een vrije trap van Arno door iedereen gemist, waardoor de bal bij de tweede paal plotseling voor de voeten kwam van Oane Posthumus, die echter van dichtbij hoog over schoot. Vlak voor rust moest Gert Jan nog redding brengen bij een vrije trap. De rebound ging over.

In de tweede helft kwam Dronrijp er eigenlijk niet meer aan te pas. Irnsum kon naar hartelust combineren zonder dat hen een strobreed in de weg werd gelegd. Het wachten was op een tweede doelpunt van Irnsum en dat kwam al in de 11e minuut na een onnodige overtreding vlak voor het doel van Dronrijp. De vrije trap werd breed gelegd en met een schitterend schot verdween de bal in de kruising. Een minuut later voorkwam Gert Jan met een mooie redding nog de 0-3, maar in de 18e minuut was er ook voor hem geen redden meer aan. Na een mooie aanval werd een speler vrij voor doel gezet, die beheerst binnen schoot. 0-3. Dronrijp kwam nauwelijks meer in de buurt van het doel van Irnsum en had het aan de onzorgvuldigheid van Irnsum te danken, dat de uitslag niet groter werd. Vijf minuten voor tijd moest Gert Jan nog eenmaal in actie komen bij een vrije trap en ook nu redde hij uitstekend.
Opnieuw echter een nederlaag voor Dronrijp, dat met de week zijn positie op de ranglijst ziet verslechteren.
 
(bron: www.voetbalnoord.nl)
 
Het vijfde: de rest van het jaar gratis bier en eten in de fantast….
 
Het vijfde heeft in de uitwedstrijd tegen Bakhuizen een zeer goed resultaat neergezet, in de tweede helft welteverstaan. Helaas was de eerste helft een drama. Deze werd met 5-0 verloren.
 
Hoe kun je met de kwaliteit van het vijfde in godsnaam na 45 minuten al met 5-0 achter staan? De verklaring is heel simpel: zowel de achterhoede, het middenveld als de spitsen hadden een off-day die 45 minuten lang duurde. In de rust nam kroegbaas Jan het woord en beloofde ons gratis bier en onbeperkt eten gedurende de rest van het jaar, als we alsnog de uitslag in een 5-6 om wisten te zetten.
 
Na twee fantastische goals in de 2e helft van Wytze “ik doe ook nog mee om de topscoordersbokaal” Riemersma, begon Jan hem te knijpen. Gaat het onwaaarschijnlijke toch gebeuren? Ben ik op 31 december 2006 failliet?
Toen bakhuizen een penalty kreeg, kon Jan weer enigszins lachen. Maar het was van korte duur want Pieter “voor gratis bier stop ik iedere penalty” Donker wist deze penalty met 5 vingers in de neus te stoppen. Jammer dat in de resterende speeltijd niet meer werd gescoord en de einduitslag daarmee 5-2 was.
 
In plaats van 6 goals hebben we er dus maar 2 gemaakt. Maar goed, de rest van het jaar is nog een maand of 3 en met twee goals kunnen we misschien nog aanspraak maken op 1 maand gratis bier en eten. Of Jan daar in zal trappen valt te betwijfelen….
 
 
De wedstrijd Irnsum D1 – Sleat D1
 
We hebben met 9-0 verloren. Er zaten drie C’s in hun team. Zij speelden de bal sneller rond als ons en onze Pasen waren niet goed. Maar we hebben wel kansen gehad. Als zij kampioen worden dan worden zij tweede. En de tweede wordt eerste.
 
Op stelling:
 
Johannes Posthumus:  Voorstopper
Jorrit Bonnema:      Laatste man
Tjeerd de Jong:      Links achter
Sietse Tiemersma:    Rechts achter
Jeffrey van der Meulen:   Rechts mid
Tedde Langhout       Mid mid
Hendrik Zeinstra:    Links mid
Dennis Haringsma:    Links voor
Hidde Melijn:        Rechts voor
Lars Bron:      op doel
Albert Hofstra:      ook in het midden
Sjouke Dijkstra:          stond ook achterin
Bram Weiland:        rechts mid
Berend Riemersma:    deed ook mee
En natuurlijk werd er met zoveel spelers gewisseld.
 
Jorrit Bonnema
 
 
Dit was  De Voltreffer
Tot volgende maand! We hopen dat ook de volgende teams dan kopij aanleveren:
Ø      ALLE TEAMS!!!
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen