VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 1 november 2010 | door Redactie

0

Degradatiethriller eindigt onbeslist.

De riante voorsprong van 3-0 tegen Franeker werd in 90e minuut teniet gedaan. Het spannende duel eindigde in 3-3 gelijk en dus kwam Irnsum op 3 punten en laatste in de derde klasse.

Een ludieke actie van shirtwinkel Halvegaren.nl had de mannen van trainer Koos van Dijk blijkbaar positief gestimuleerd. Een rode lantaarn hing sinds vrijdagavond uitdagend aan de kantine van het sportpark “de Bining”te Jirnsum. Na een aarzelend begin zette Irnsum zijn tanden in de jonge ploeg van Franeker onder leiding van trainer Marcel Frankena. In de 22e minuut ontstond er een prima aanval van Irnsum. De beslissende pass was van Remco den Dulk op Johannes van Veen, en werd door deze op waarde geschat en snoeihard in de hoek geschoten:1-0. Tot dan was Irnsum niet verder gekomen als een achterwaartse kopbal van Julius Huistra. De aanvallers van Irnsum bleven drukken op het doel van keeper Eelco Boonstra. Een voorzet van Julius Huistra werd door Dirk de Jong te gehaast net naast geschoten. Een herhaling van zetten in de 40e minuut, opnieuw een voorzet van de uitblinkende Julius Huistr, de bal bereikte het hoofd van Dirk de Jong, die tegendraads inkopte: 2-0. De pupil van de week, Martin Rotteveel, zette per ongeluk het cijfer 3 op het scorebord. Hij mocht het laten staan, want 1 minuut later werd het 3-0 door Julius Huistra zelf, die samen met drie aanvallers van Irnsum op het doel van Franeker afstormde en voor eigen succes ging en doel trof: 3-0 in de 41e minuut. In een roze wolk startte Irnsum na de thee, een toegekende vrije trap door de strak leidende scheidsrechter Souisa uit Hoogezand leverde veel commentaar op van de Irnsumer spelers. Het leverde Franeker 3-1 op, Mart Kuperus schoot in de 46e minuut vrijwel ongehinderd de bal langs Auke Huistra. Irnsum kwam deze treffer eigenlijk, hoe gek eigenlijk ook, niet meer te boven. De ploeg ging meer naar achteren hangen en vergat de aanval te zoeken. Franeker ging hierdoor gesterkt op zoek naar de “anschluss”treffer.

Het regende corners op het doel van Irnsum. In de 74e minuut was het raak voor Franeker: Robert Wester maakte 3-2. Eerder al was het tweemaal geel voor Dirk de Jong, en dus rood. Invaller Douwe Elzinga miste tot tweemaal toe het doel na corners. De bal belandde naast het doel van Franeker. Irnsum ging  het laatste kwartier met 10 man steeds angstiger voetballen. Dat angst een slechte raadgever is, bleek in de 90e minuut. Na een uitstekende aanval van Franeker schoot Frank de Vries de ploeg naast Irnsum: 3-3. Invaller Jawoh Bah had in de blessuretijd de overwinning op zijn schoen, maar keeper Eelco Boonstra verhinderde dat bekwaam. Het gelijke spel voelde voor de spelers Franeker als een overwinning, maar voor de spelers van Irnsum voelde het als een nederlaag, na een 3-0 voorsprong in de eerste helft. De rode lantaarn bleef in Jirnsum, ondanks de overweldigende belangstelling van de regionale pers en fotograven. Zij hadden een meeslepende match gezien, voor de trouwe aanhang van Irnsum was het een grote teleurstelling. Voor de mannen van Koos van Dijk een hele opgave om in een week de tijd, aanstaande zondag opnieuw tegen Lemmer positief te presteren.

foto’s komen nog
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen