VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 28 september 2009 | door Redactie

0

Derby Akkrum – Irnsum in slotfase beslist

Op deze prachtige nazomermiddag mochten de buren Akkrum en Irnsum het tegen elkaar opnemen. Beide ploegen waren de competitie goed begonnen en dus kon je behalve van een derby ook van een topper spreken, voor wat het waard is in het begin van de competitie. Akkrum had tot nu toe 7 punten verzameld en Irnsum 6. Dat de derby leeft in beide dorpen bleek wel uit het veelvuldig opgekomen publiek. Wedstrijd stond onder leiding van R. Haas welke geassisteerd werd door Klaas de Haan van Irnsum, en Tjitte Brouwer van Akkrum.

 

De beginfase was voor Akkrum. Irnsum werd teruggedrongen en dat leverde meteen na ongeveer 5 minuten spelen de op dat moment verdiende voorsprong op. Een crossbal van Auke van der Meer bereikte Harry Petter bij de tweede paal, welke de bal tegendraads voorbij keeper Michel Schippers wist te schieten. De scheidsrechter toonde in de eerste helft meermalen de gele kaart. Erwin Knol, Sijbren Hoekstra en Hindrik van der Meer kregen allen een vermelding in het bonnenboekje van de scheidsrechter, waarbij Atze Achttien vaak het slachtoffer was. De wedstrijd kwam naarmate de eerste helft vorderde meer in evenwicht, al was het Akkrum wat het gevaarlijkst bleef. Johannes de Vries zag een pegel gepareerd worden, en Michel Schippers wist uit een hoekschop een kopbal van Germ Postma nog ternauwernood te keren. Als Inrsum dreigend werd, was dit voornamelijk uit stilstaande situaties. Aan de stand veranderde tot de pauze niets.

 

Na de pauze ontwikkelde zich een andere wedstrijd. De krachten leken bij Akkrum enigszins weggevloeid en Irnsum rook zijn kans en drong aan. De wedstrijd speelde zich in de tweede helft voornamelijk af op de Akkrum helft. De bal werd vanaf de zijkant veelvuldig ingebracht, maar telkens kon de keeper van Akkrum, Michel Geertsma, simpel vangen. Akkrum moest noodgedwongen gokken op de counter. Frido Boersma raakte de paal na een voorzet van Erwin Knol. Deze zelfde Boersma kreeg hierna nog een grotere kans. Een lange bal werd verkeerd ingeschat door Rogier van Nugteren waardoor hij alleen op de keeper af kon gaan. Boersma had alle tijd, en besloot de bal te stiftten, iets wat achteraf niet een slimme keuze was. En dus leefde Irnsum nog. Aan beide kanten werd er gewisseld. Trainer Koos van Dijk bleek hierbij achteraf een gouden hand in te hebben. Met nog ongeveer een kwartier te gaan wist Irnsum de verdiende gelijkmaker te maken. Een voorzet vanaf de rechterkant van Irnsum werd ingebracht. Michel Geertsma wist de bal maar half te raken, en kwam de bal voor de voeten van Peter Hottinga die bij de tweede paal kon binnentikken. Irnsum rook bloed, en ging voor meer. Waar Irnsum nog wel de kracht had om er een slotoffensief uit te persen, had Akkrum er de kracht niet meer voor. Uiteindelijk wist de inmiddels ingevallen Sjouke Pieter Visser de winnende treffer voorbij Michel Geertsma te schuiven. Een zure appel voor de Akkrumers. Een prachtige opsteker voor de Irnsumers. Akkrum had hierna nog vijf minuten om er nog een gelijkspel uit te slepen, maar dit was te veel gevraagd. En zo eindigde de wedstrijd in een 1-2 overwinning voor Irnsum

Ak

Ak_1

Ak_2

Ak_3

Ak_4

Ak_5

Ak_6
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑