Nieuws no image

Gepubliceerd op 12 juli 2002 | door Redactie

0

Detaillist Halbersma blij met nieuwe formule

Het is allemaal begonnen met de overname van de Zuivel Handelsmaatschappij (ZHM) door Van Tol te Bodegraven. Laatstgenoemde is vooral actief in West- en Midden-Nederland, waar de winkels al geruime tijd de naam Troefmarkt op de gevel hebben staan.

De ZHM heeft de Promarkt-formule verkocht en dus gaat een dergelijke overgang gepaard met enige wijzigingen en lichte hindernissen. Naast de naam van de overgenomen winkels zal er ook een wijziging worden doorgevoerd in het productenaanbod. En dit is nu net waar de heer Symen Halbersma het voordeel in ziet. “Had je voorheen de keuze uit 2500 á 3000 producten (vnl. Spar), nu is het assortiment minstens twee keer zo groot en kan ik dus meer inspelen op de eisen en wensen van de consument. Dit betekent overigens niet dat ik aan alle vragen kan voldoen. Er moet wel een logisch en positief kostenbaten verhaal aan ten grondslag liggen.”

De bevoorrading van de meeste producten blijft georganiseerd vanuit Oosterwolde. Alleen t.a.v. de aanlevering van enkele versproducten is nog onvoldoende duidelijkheid. “Dit komt wel. Je moet niet vergeten dat het een grote operatie is. Het is niet alleen mijn winkel die een wijziging ondergaat”, aldus een positief gestemde Halbersma.

De kreet ‘Alles binnen handbereik’ maakt nu plaats voor de term ‘Het hart van de buurt’. Voor Jirnsum is dit zeker op zijn plaats. De klanten weten de weg naar de winkel steeds meer te vinden. Halbersma tot slot: “De sterke punten van de Promarkt behouden we. En nu pakken we de voordelen van de nieuwe formule er ook bij.” En dat alles ten faveure van de klant en het dorp Jirnsum.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen