Nieuws no image

Gepubliceerd op 3 oktober 2002 | door Redactie

0

Diefstal in het hol van de leeuw

Het overkwam de 17-jarige Jirnsumer Hessel van der Bij. Afgelopen dinsdag in Leeuwarden blokkeerde het voorwiel van zijn scooter. Gevolg was een slag in het voorwiel en een duikeling over de weg. De politie was snel ter plaatse en bood eerste hulp.

Gelukkig kwam Hessel van der Bij er zonder al te grote verwondingen vanaf. Behoudens enkele lichte kneuzingen en gewrichtspijn gaat het hem nu redelijk goed.

Minder goed nieuws is de situatie aangaande zijn scooter. Deze is namelijk de avond na het ongeval gestolen uit de garage van het politiebureau aan de Holstmeerweg. “Onbegrijpelijk dat het juist hier is gebeurd”, is de reactie van moeder Sietske van der Bij. De reactie die ze op Omrop Fryslân TV laat horen is eveneens veelzeggend: “Je moet wel erg brutaal zijn en een plaat voor de kop hebben wil je zoiets doen.”

Diefstal uit een politiebureau. Het is als liegen voor de rechtbank of vloeken in de kerk. Absoluut niet alledaags, maar toch gebeurt het. De recherche stelt daarom een onderzoek in en is inmiddels met de gedupeerde een schadevergoeding overeengekomen. Zo kan Hessel, als hij weer volledig hersteld is, op zoek naar een nieuwe scooter plus helm.

Overigens wordt er nog onderzocht of er een relatie is tussen de vorige week uitgevoerde reparatie en de oorzaak van het ongeval. Mocht er een duidelijk verband bestaan dat is het niet uitgesloten dat – een deel van – de schade op de reparateur wordt verhaald.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen