Nieuws no image

Gepubliceerd op 8 december 2002 | door Redactie

0

Diefstal Kameleon van terrein Elzinga lijkt stunt

Men had zichzelf toegang tot het terrein verschaft door het hekwerk open te breken. Behalve enkele ‘trekker’ geluiden, liet de beller niet al te veel informatie los. Hij gaf hij aan dat het om een stunt ging en dat men het hekwerk d.m.v. kettingen weer had gerepareerd. Dit was voor dhr. Elzinga aanleiding om op dat moment geen verdere stappen te ondernemen.
Vrijdagochtend werd de schade opgenomen. De Kameleon en de kar waarop deze was geplaatst, ontbraken. Verder was het hekwerk inderdaad weer hersteld. Eerst was er nog hoop dat de dieven middels de bewakingscamera’s waren vastgelegd. Helaas, er waren slechts enkele schimmen te identificeren. Aangezien er zich nog geen getuigen hebben gemeld, kon er ook nog geen compositietekening worden opgesteld.

Later die dag kwam ook veldwachter Zwart van het Kameleondorp Terherne polshoogte nemen. Hij werd vergezeld door Omrop Fryslân Radio. Alles wijst dus in de richting van een stunt. Een nieuwjaarsstunt? of probeert men op deze manier het Kameleondorp nieuw leven in te blazen? of heeft het iets te maken met het onlangs geopende ‘Fryske Plysjemuseum’ in Terherne?

Directeur van het Kameleondorp, Jan Stedehouder, kon het voorval niet waarderen: “De smearlappen, it liket wol of ’t se wisten dat it skip by Elzinga wie”……”De Kameleon is Frysk erfguod”. Of speelt ook Stedehouder het spelletje soms goed mee?


de Kameleon vóór de diefstal

Heeft u nog tips, of bent u misschien zelfs getuige geweest van de diefstal, neem dan contact op met de politie (0900-8844). Natuurlijk kunt u ook contact opnemen met de lokale politie. Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn, vindt u die uiteraard op deze site terug.

Bronnen:
– B. de Vries (Elzinga BV)
– Leeuwarder Courant (7-12-2002)
– www.kameleondorp.nl
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen