Nieuws

Gepubliceerd op 25 november 2016 | door Redactie

0

Doarpskorporaasje koopt winkelpand

De Vereniging Doarpskorporaasje Jirnsum (VDJ) heeft het winkelpand aan de Wijde Steeg gekocht. De Doarpskorporaasje is nu op zoek naar een nieuwe bestemming voor het gebouw. Ze vinden dat het weer een invulling moet krijgen waar we als dorp wat aan hebben, met een bindende functie voor de gemeenschap. Dat kan op verschillende manieren, zoals bijvoorbeeld kleinschalige detailhandel.

De VDJ vraagt de inwoners van Jirnsum om mee te denken over de mogelijkheden voor het oude winkelpand. In het verleden hebben zich wel geïntereseerden gemeld, maar dat heeft nog niet tot een concrete overeenkomst geleid. Voor een goed voorstel dat meerwaarde heeft voor de mienskip van Jirnsum, zal een minimale kostendekkende huur worden gevraagd.

De ‘oude’ Troefmarkt stond al enkele jaren te koop/te huur. Elkien heeft de VDJ meerdere malen gevraagd of zij interesse zouden hebben in dit pand. Die interesse bestond zeker, maar de prioriteit lag bij Dekemahiem en bovendien waren de financiën niet toereikend.

Nadat Elkien er het afgelopen jaar weer niet in slaagde om het pand aan andere partijen te verkopen, kwam de vraag nogmaals bij de VDJ terecht. Na enkele onderhandelingen is het tot overeenstemming gekomen en de VDJ heeft het voorlopig koopcontract inmiddels getekend.

Mensen met ideeën, vragen, etc. kunnen zich melden bij de beheerder van de VDJ, Ina de Vries vdjirnsum@gmail.com

 
Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen