Nieuws doede2

Gepubliceerd op 15 november 2011 | door Redactie

0

Doe een Wens: voor Doede

Niet vermoedend dat de Stichting Doe Een Wens vandaag zijn liefste wensen in vervulling zou laten gaan, ging Doede vanmorgen naar school. Toen de klas klaar zat om met de les te beginnen klonk er luide muziek die na een zoektocht door de school geproduceerd bleek te worden door de vijf vrienden van de band No Matter. Een wel heel bijzondere verrassing, speciaal voor Doede, die een groot fan is van de band. Het werd een vrolijke boel daar in het speellokaal van de school, waar ook de familie van Doede zich bij de groep voegde. Doede klapte en zong mee met alle liedjes en genoot zichtbaar. Iedereen gunde de jongen, die door zijn nierziekte niet altijd kind kan zijn zoals andere kinderen kind kunnen zijn, deze bijzondere verrassing van harte.

No Matter
De vijf leden van de band No Matter, die tussen de 15 en 17 jaar oud zijn, hadden speciaal een uurtje vrij gekregen van school om voor deze grote kleine fan een optreden te verzorgen. Doede raakte vorig jaar tijdens de kermis in Jirnsum in de ban van de band. Daar speelde No Matter behalve ’s avonds voor het grote publiek, ook ’s middags tijdens de kinderdisco. Doede was zo enthousiast dat hij na het optreden een handtekening van de bandleden ging vragen en werd meteen een grote fan van de band. Vandaar ook dat, toen Doede destijds gevraagd werd naar zijn liefste wensen, een optreden van No Matter hoog op zijn lijst stond. De band, die sinds 2 jaar bestaat, regelmatig in Friesland optreedt en bijna alles covert, van pop tot rock en country, werkte graag mee aan de wensvervulling van Doede en had voor deze gelegenheid een speciale speellijst gemaakt. Zo werd o.a. het Vliegerlied gespeeld (en door de kinderen gedanst), Cowboys en Indianen, Stilte in de Storm en zong Doede zijn Juf Angelique Tuinman op de melodie van Snappy de Kleine Krokodil een speciaal voor Doede door Doe Een Wens gemaakte tekst waarvan het refrein door de hele school meegezongen werd. Als extra verrassing had de band voor Doede een No Matter-FAN-Tshirt.

Vervolg
Weinig tijd om bij te komen van het zingen en dansen kreeg Doede niet vanmorgen want direct na het optreden kwam er een grote Hummer voorrijden op het plein die Doede en zijn ouders meenam naar dierenpark Emmen. En dan nog zal de dag niet voorbij zijn want Doede gaat ook nog naar de TT in Assen waar hij in een echte race auto een uurtje mag gaan racen. Om daarna de dag met pannenkoeken eten op het pannenkoekenschip van Capt’n Max in Leeuwarden af te sluiten.
Al met al een bijzondere dag waarop  Doede voor even weer onbezorgd kind kan zijn.

doede2
Op de foto: Doede van der Weide luistert/zingt/danst op de muziek van No Matter (foto van Tim Putman)
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen