Nieuws no image

Gepubliceerd op 15 april 2002 | door Redactie

0

Doek valt definitief voor vlaggenschip voetbalvereniging.

Het is gebleken dat Irnsum dit seizoen weinig in de melk te brokkelen had. Hoewel men tijdens wedstrijden niet vaak van het kasje naar de muur is gestuurd – alleen Rood Geel en Geel Wit speelden Irnsum een keer murw – moest Irnsum toch vaak zijn meerdere erkennen in ploegen die effectiever waren. Vooral het maken van doelpunten is een grote handicap voor de ploeg van trainer Koos van Dijk. Cijfers liegen nooit en bevestigen dus één van de manco’s van het elftal. Er werden tot dusver slechts 13 goals gescoord.

Aan de andere kant leek het verdedigend niet eens zo slecht te zijn. Althans als je sec afgaat op de cijfers tot een paar wedstrijden geleden. Er waren toen namelijk 6 tegenstanders die meer tegendoelpunten hadden geïncasseerd. Maar ook deze cijfers zijn in de laatste twee wedstrijden dusdanig gewijzigd, dat ook dit verhaal een andere wending heeft gekregen. Vele doelpunten waren het gevolg van slechte communicatie en pech die je als rode lantaarndrager op je afroept.

Echter tussen cijfers en de praktijk zit meer. Het wel of niet alles voor elkaar overhebben, het wel of niet willen ‘doodgaan’ tijdens wedstrijden én het wel of niet naar buiten toetreden als één hecht team. Mensen die regelmatig een wedstrijd van Irnsum 1 hebben bezocht mogen dit zelf invullen waar de waarheid ligt. De trainer weet het al.

Wat wel duidelijk is geworden dat er dit seizoen kwalitatief te weinig is gebracht. Dit in combinatie met een tekort aan voetbalintelligentie. Over het eerste aspect bestaan niet de grootste zorgen: er is wel kwaliteit, maar het komt er (nog) niet uit. Het laatste aspect bestaat uit een combinatie van leiding geven en nemen in het veld, het eenvoudig coachen van je ploeggenoten en het kunnen ‘lezen’ van een wedstrijd. Iets gecompliceerder dus, maar zeker iets om aan te werken gedurende de komende maanden.

Na 11 jaar achtereen in de 4e klasse te hebben geacteerd moet Irnsum dus een stapje terug doen. Slechts 2 winstpartijen en 4 gelijke spelen vormden de positieve kant van de balans. Er resteren nog twee wedstrijden, waarvan volgende week de derby in en tegen Grou. En dan kunnen we ons als vereniging opmaken voor een hopelijk tijdelijk verblijf in de 5e klasse. Bij voorbaat een nieuwe uitdaging, maar zeker niet eenvoudiger dan dit seizoen.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen